Udyr 2,139 Napisano 9 Marca 2022 @mojojojo u mnie normalnie to jest dostępne w sklepach, ten hydroguard. W beczkach do 10 l można zamawiać 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 9 Marca 2022 2 minuty temu, Udyr napisał: u mnie normalnie to jest dostępne w sklepach poproszę namiar. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Marca 2022 @mojojojo z zagranicy będzie Ci się opłacało zamawiać ? Poszukaj u Niemca na Amaz np. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 9 Marca 2022 ja też z zagranicy, więc zależy 😉 przeszukam amazon-a dokładniej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Marca 2022 @mojojojo aż się zdziwisz 😄 na wyspach jest na amazie też. Ale drogie to to. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 9 Marca 2022 @mojojojo sensi AiB, connosieure bloom Aib, Sensi grow, Vodojuice, B52 B. Candy B. Bud Overdrive Calmag Flush To chyba tyle 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 9 Marca 2022 Grubo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danczan 44 Napisano 9 Marca 2022 (edytowane) @mojojojo nie znajdziesz nigdzie w internetach hydroguarda w normalnych pieniądzach żeby wysłali Ci do Europy znalazłem na Amazonie w Kanadzie nie wysyłają pisiałem do sklepu w USA odpisali ze za ocean nie wysyłają tak więc slabo a z tego sklepu co wrzuciłeś greensell.nl tak dla odmiany do PL tez nie wysyłają i twm gdzie Ty mieszkasz też nie bo próbowałem juz różnych opcji a tak na marginesie to jak wyglądają korzenie Twoich plantow? Zamiast kupować voodoo Juice proponował bym Ci king Craba ma dużo większą zawartość tych bakterii co Hydroguarda no ale to juz sam zdecydujesz Tak jak napisał @Udyrna amazonie w Uk jest 1 galon za ponad 200 funtów a użyteczność tego produktu po otwarciu to 6msc Edytowane 9 Marca 2022 przez Danczan 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 10 Marca 2022 (edytowane) 9 godzin temu, Danczan napisał: wyglądają korzenie już nie ma różowych przebarwień, wszystko jest białe. Ze 2 tyg temu czyściłem hydro h2o2 30%, wlałem też do obiegu instalacji, oraz zrobiłem oprysk korzeni. Po 3-4 dniach zacząłem dodawać voodoojuice i korzenie stały sie białe. Edytowane 10 Marca 2022 przez mojojojo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 10 Marca 2022 Jak wcześniej grolsch3 powiedział, mam tu niezły busz. I od razu nasuwa mi się pytanie : Kiedy i co lać/pryskać żeby topy nie gniły? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 10 Marca 2022 @mojojojo czemu uważasz, że topy Ci będą gnić? Chodzi Ci o pleche? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 10 Marca 2022 1 minutę temu, grolsch3 napisał: Chodzi Ci o pleche? tak 1 minutę temu, grolsch3 napisał: zemu uważasz, że topy Ci będą gnić? tam bedzie naprawdę gęsto. Boję się, że wilgotnośc się podniesie w środku gdzieś i zacznie się gnicie. Dużo sie o tym naczytałem, stad lekka paranoja, może się mylę, popraw mnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 10 Marca 2022 @mojojojo jak przy topach będzie gęsto to masz rację. Wiatraki mieszające robią robotę, w ziemi ph powyżej 6.5 i dobra podaż i wchłanianie wapnia. W hydro to nie wiem, ale z tabelki którą ktoś tu kiedyś udostępnił to takie 5.8 dla wapnia podobno. Więc dbasz o korzenie, instalujesz mieszające, trzymasz odpowiednie ph dla wapnia który chroni przed plecha, usuwasz (niedużo i nie od razu) po indukcji liście blisko kwiatów, ale nie te przytopowe i powinno być ok. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 19 Marca 2022 Cześć! Dzień 49. 60% roślin kwitnie (jeden zkittlez od 2 tygodni), 40% w drodze. Ostatnio trochę przenawoziłem wydaje mi się. Liście dość ciemne, a końcówki lekko popalone ( głownie na górze hydro). Te na wege potrzebują niższego ec, a że wspólny obieg, musze trafić złoty środek. Teraz 1.5 ec. Jakieś 10 dni temu zacząłem dodawać Insta Green, głównie azot. Liście szybko pozbyły się plam. Codziennie muszę poświęcać od godziny do trzech, na wycinkę (wywaliłem już 4 kilo liści), ciągłe wiązania ( by wszędzie był doby dostęp światła), pomiary, pożywka (one piją 12-15 L na dobę) . Nie marudzę, po prostu nie spodziewałem się takiej tyrki. Następnym razem robię max 6 na dużym hydro i 1 na małym. Zastanawiam się czy nie usunąć naprawdę dużą ilość odrostów i zostawić tylko główne ? 1 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 19 Marca 2022 @mojojojo haszcze są jak opuszczonym budynku 😄 ta z wywiniętymi liśćmi pewnie w środku gdzieś jest ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 19 Marca 2022 3 minuty temu, Udyr napisał: ta z wywiniętymi liśćmi pewnie w środku gdzieś jest ? tak, na samym środku. wiem, że to światło za mocno daje , ale tu też muszę złoty środek dać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 19 Marca 2022 @mojojojo przy następnej najwyżej inaczej rozłozysz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 19 Marca 2022 to na pewno xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 19 Marca 2022 @mojojojo da się to nft w poziomie ustawić ? Wtedy byłoby całkiem spoko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 19 Marca 2022 da się, jest sposób. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach