Siwy9969 41 Napisano 11 Lutego 2022 (edytowane) Witam wszystkich to jest mój pierwszy indoor i też pierwsza fotorelacja jeśli coś robię źle proszę mnie naprostować 😁😁 Vipar Spectra p600 hydrostrzel 60x60x160 ø100 kompletny zestaw wentylacyjny higro / termometr Ziemia biobizz light mix Nawozy biobizz : biogrow, biobloom,topmax, calmag i kropelki hesi supervit Donice 6,5l Edytowane 11 Lutego 2022 przez Siwy9969 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Lutego 2022 @Siwy9969 susza tam jest. Nawilżacza nie przewidujesz ? Ta ścierka w pojemniku jest kroplą w morzu potrzeb 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siwy9969 41 Napisano 11 Lutego 2022 Amnesia teraz ma 19 dni i jest po pierwszym LSD hulkberry jest młodsza i ma 11 dni 3 minuty temu, Udyr napisał: @Siwy9969 susza tam jest. Nawilżacza nie przewidujesz ? Ta ścierka w pojemniku jest kroplą w morzu potrzeb 🙂 Nawilżacz już jest wrzucony 😉 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Lutego 2022 @Siwy9969 lej samą wodę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siwy9969 41 Napisano 11 Lutego 2022 2 minuty temu, Szym napisał: @Siwy9969 lej samą wodę Teraz pójdzie sama woda z witaminami tylko nie wiem co jest z tym jednym hulkberry bo żółknie chyba będę musiał go wyrzucić 🤷🤷 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Lutego 2022 Wiesz coś o wodzie jaką lejesz ? pH jakoś kontrolujesz ? Ta prawy dół moim niedoświadczonym okiem troszkę wygląda jakby od pH dostawała po tyłku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siwy9969 41 Napisano 11 Lutego 2022 @Udyr 1 minutę temu, Udyr napisał: Wiesz coś o wodzie jaką lejesz ? pH jakoś kontrolujesz ? Ta prawy dół moim niedoświadczonym okiem troszkę wygląda jakby od pH dostawała po tyłku. No właśnie t tylko kropelki mam i z nich wychodzi pH 8 a jak narazie brak funduszy 😔😔 8 minut temu, Szym napisał: @Siwy9969 lej samą wodę Teraz pójdzie sama woda z witaminami tylko nie wiem co jest z tym jednym hulkberry bo żółknie chyba będę musiał go wyrzucić 🤷🤷 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Lutego 2022 (edytowane) @Siwy9969 O ch... złoty. Weź ph- kup ? Albo kwas fosforowy. Edytowane 11 Lutego 2022 przez Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siwy9969 41 Napisano 11 Lutego 2022 @Udyr myślisz że dolomin załatwi sprawę? Właśnie dokupiłem calmag i dzisiaj dostały pierwszą dawkę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Lutego 2022 Wróć zaje... Się 😄 wybacz spalony jestem, miało być w dół nie w górę z pH. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 11 Lutego 2022 @Siwy9969 napisał ci @Szym sama woda, to bez witamin dowalisz nawozów to spalą się same a ty nie popalisz se @Udyr poradził 8 pH to dużo za dużo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Lutego 2022 @ArteK Ale najpierw wyjechałem z dolomitem 😄 koniec rad na dziś. Ujarany 🐺 porady off na dziś 😄 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siwy9969 41 Napisano 11 Lutego 2022 @ArteK witaminy z hesi to nie nawóz ale dobra odstawie też te kropelki. A jakiś tani sposób na zbicie pH porzucisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Lutego 2022 Ocet albo cytryna, ale to szybko chyba wraca w górę. Ja używam dzbanka z filtrem brita. Ostatnio pogorszyła sie woda i mam 8.44 dokładnie na mierniku 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 11 Lutego 2022 @Siwy9969 najpierw musisz wiedzieć jakie pH ma gleba, a żeby zbijać pH musisz mieć czym zmierzyć to pH czym dysponujesz? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siwy9969 41 Napisano 11 Lutego 2022 @Udyr @ArteK mam tylko krople konkretny miernik wleci po wyplaci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Lutego 2022 @Siwy9969 troche się rozpedzileś z uprawą, ja już pierwszy fakap zaliczyłem bez miernika. Kupilem szybko i w 2 dni rośliny odżyły po wyregulowaniu. Do ziemi płyn heliga a do wody pH metr elektroniczny. Bo jw pisał @ArteK ,kto wie co masz w ziemi po podlewaniu tą wodą. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siwy9969 41 Napisano 11 Lutego 2022 28 minut temu, Udyr napisał: @Siwy9969 O ch... złoty. Weź ph- kup albo dolomit w proszku ? Magnez i wapń sobie dodasz dla rośliny. 18 minut temu, ArteK napisał: @Siwy9969 napisał ci @Szym sama woda, to bez witamin dowalisz nawozów to spalą się same a ty nie popalisz se @Udyr poradził 8 pH to dużo za dużo 9 minut temu, Udyr napisał: Ocet albo cytryna, ale to szybko chyba wraca w górę. Ja używam dzbanka z filtrem brita. Ostatnio pogorszyła sie woda i mam 8.44 dokładnie na mierniku 😄 9 minut temu, ArteK napisał: @Siwy9969 najpierw musisz wiedzieć jakie pH ma gleba, a żeby zbijać pH musisz mieć czym zmierzyć to pH czym dysponujesz? 1 minutę temu, Udyr napisał: @Siwy9969 troche się rozpedzileś z uprawą, ja już pierwszy fakap zaliczyłem bez miernika. Kupilem szybko i w 2 dni rośliny odżyły po wyregulowaniu. Do ziemi płyn heliga a do wody pH metr elektroniczny. Bo jw pisał @ArteK ,kto wie co masz w ziemi po podlewaniu tą wodą. Cała reszta wydaje mi się że idzie dobrze tylko ta jedna świruje a ziemią tą samą wodą tą samą papu to samo dziwna sprawa ogólnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 11 Lutego 2022 @Siwy9969 mało to miarodajne ale lepsze to niż nic, najlpeszy do zbicia był by ph- weź kranówkę niech odstoji 48 h zmierz heligiem, szczerze ja używam tylko biobizz ph- Ew kup dobrowianke mineralną otwórz na minimum 24h pH około 6.8-7.1 Btw nie lej pod krzak wody tylko po obwodzie donicy 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siwy9969 41 Napisano 11 Lutego 2022 @ArteK do dobrowianki dostępu nie mam bo w Danii siedzę ale spróbuję z jakąś kupna woda może coś znajdę. Dzięki i z fartem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach