Ma✖ 4 Napisano 4 Lutego 2022 Siema! Ma ktoś jakiś sprawdzony sposób, żeby pozbyć się ziemiórki? Dodam, że do podłoża dodałem Mikoryzy i nie chciałbym jej zniszczyć sadzonki mają tydzień. Dodam jeszcze, że to nie jest jakieś zaawansowanie stadium widziałem z 3 sztuki, ale wolałbym zapobiegać, niż potem martwić się bardziej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Lutego 2022 @Ma✖ jeśli nie chcesz zaszkodzić mikoryzie to może nematody ? Albo olej neem, on wybija większość badziewia. Tylko nie wiem czy można stosować to na małe siewki. + żółte lepy możesz kupić , chociaż te latające w jakiejś części wyłapie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ma✖ 4 Napisano 4 Lutego 2022 @Udyr Nicienie to może być dobry pomysł po tym, jak już pozbędą się ziemiórki łatwo się ich pozbyć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Lutego 2022 @Ma✖ niby powinny zdechnąć z braku pożywienia. Sprawdź może lepiej ten olej neem, mniej inwazyjny. I jeśli masz jeszcze ziemię w której sadziles i masz robactwo, to szybko się jej pozbądź. Zapewne są pełne jaj . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ma✖ 4 Napisano 4 Lutego 2022 @Udyr Zdecyduje się raczej na ten olej Neem. Używałeś go kiedyś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Lutego 2022 @Ma✖ do konopii nie. Do agrestu, malin i truskawek pod szklarnia. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ma✖ 4 Napisano 4 Lutego 2022 @Udyr Myślę jeszcze nad przesuszeniem ziemi, żeby zobaczyć, czy może to fałszywy alarm, jeśli to nic nie da, to do Apteki, czy gdzieś po Olejek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach