konopny_janusz 1,008 Napisano 31 Stycznia 2022 ale co ty chcesz kupić 3 żarówki na raty? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CristianoRonaldo 1 Napisano 1 Lutego 2022 @konopny_janusz jemu chyba bardziej chodziło o zużycie prądu 😅😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 1 Lutego 2022 (edytowane) @CristianoRonaldo ziomek domyślam się ale ja tak zrozumiałem tamto zdanie i nie byłem pewien. @Zielone krainy patrz kto zawitał na forum kurde Ronaldo się już znudził piłką i zaczął uprawiać 😄 Edytowane 1 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Lutego 2022 @konopny_janusz Chyba Krystian Rolada, a nie Cristiano Ronaldo. :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoobi 39 Napisano 1 Lutego 2022 Tez mam ten problem,tzn pachnie ale bardzo słabo… pH 5.9 ciagle, autopot,nawozy canna coco według tabletki,sezony @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nie 0 Napisano 2 Lutego 2022 On 1/31/2022 at 4:00 PM, Boy said: A wiesz może jak obliczyć ile zł miesięcznie bedą wynosić wszystko w jebitnym uproszczeniu - powiedzmy że 5 lamp led po 16,66W, świecisz 12h/dobę to daje ci 5*16,66*12=1kW ile płacisz za 1kW? pewnie nie wiesz, ale powiedzmy ze między 0,5zł a 1zł to masz za jeden dzień świecenia 0,5-1zł 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CristianoRonaldo 1 Napisano 2 Lutego 2022 (edytowane) 8 godzin temu, nie napisał: wszystko w jebitnym uproszczeniu - powiedzmy że 5 lamp led po 16,66W, świecisz 12h/dobę to daje ci 5*16,66*12=1kW ile płacisz za 1kW? pewnie nie wiesz, ale powiedzmy ze między 0,5zł a 1zł to masz za jeden dzień świecenia 0,5-1zł 🙂 https://www.tauron-dystrybucja.pl/kalkulator-zuzycia-pradu według tego kalkulatora 0,13 gr 😮 według tego : http://www.cena-pradu.pl/kalkulator.html też ... mi wychodzi 250w liczyłem mniej więcej po 12 h ale wiadomo ze te kilkanascie h trzeba doliczyc na weg to wychodzi cos koło 250 zł za 4 miechy to grosze 😮 Edytowane 2 Lutego 2022 przez CristianoRonaldo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nie 0 Napisano 2 Lutego 2022 14 hours ago, CristianoRonaldo said: https://www.tauron-dystrybucja.pl/kalkulator-zuzycia-pradu według tego kalkulatora 0,13 gr 😮 według tego : http://www.cena-pradu.pl/kalkulator.html też ... mi wychodzi 250w liczyłem mniej więcej po 12 h ale wiadomo ze te kilkanascie h trzeba doliczyc na weg to wychodzi cos koło 250 zł za 4 miechy to grosze 😮 no tylko trochę to źle policzyłeś... wpisałeś pewnie moc urządzenia 16,66W - a to dla uproszczenia przyjąłem dla jednej lampy/żarówki LED (żarówka to podobno nieprawidłowa nazwa :)) tu na poprzedniej stronie ktoś wyliczył że przydałoby się 5 takich lamp LED, nie mam pojęcia jaką moc mają lampy które już ma @Boy i jakie kupi kolejne, dlatego przyjąłem te 16,66W, bo wtedy ładnie wychodzi 83,3W łączna moc, co przez 12h wyświeci łącznie ok 1kW swoją drogą nie wiem jak ci wyszło 250zł za 4 miechy 🙂 biorąc cenę z tych kalkulatorów - 1kW = 0,66zł to za kwitnienie ok 10tyg. daje 46,2zł do tego weg powiedzmy 6tyg. daje 41,58zł to razem niecałe 90zł + jeszcze jakieś wentylatory (ale widzę że tam lecą jakieś komputerowe, więc pewnie można to pominąć) ale wiem że są takie lampy LED 1521lm z ok 13W mocy, więc wyjdzie jeszcze taniej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CristianoRonaldo 1 Napisano 3 Lutego 2022 (edytowane) @nie ja mówie 250zł przy hpsie 250 wat mój błąd nie dopisałem tam że przy tym hpsie co chce kupić 250 wat wychodzi tyle 😂 Edytowane 3 Lutego 2022 przez CristianoRonaldo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boy 0 Napisano 3 Lutego 2022 Aktualnie mam 3 po 1500lm I jedną 2000lm Ale bede dawał 5 żarówek i wszystkie po 1500lm i bede miał 7500lm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CristianoRonaldo 1 Napisano 4 Lutego 2022 @Boy ja mam 5 żarówek ogólnie ponad 8 koła lumenów i chujowo rośnie powiem ci od razu z góry .. nie opłaca się szkoda czasu i prądu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boy 0 Napisano 4 Lutego 2022 A jak wielkiego masz boxa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach