Lemon Gelato 176 Napisano 25 Stycznia 2022 Woda po odstaniu 24h, dolaniu odżywek i ustawieniu ph na 6.3 zacząłem natleniać (powinienem wcześniej) no i tak zleciało 30 min po sprawdzeniu ponownie ph było 7.3 także Panie i Panowie woda pop odstaniu wraca do swojego ph lejcie od razu lub mierzcie all the time @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szaman ziela 9 Napisano 25 Stycznia 2022 Tak się dzieje,lecz jeśli byś natleniał24/7 jak w hydro to pH by się utrzymało w normie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 25 Stycznia 2022 Tak np z kwaskiem cytrynowym się dzieje dlatego zaczelem zmieniać ph octem i zauwazylem że w miarę trzyma te ph ale zawsze leje odrazu bo właśnie mimo wszystko się zmienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 25 Stycznia 2022 @Szaman ziela w hydro może i tak ; ) Nie wiem, nie znam się, jestem zarobiony @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Stycznia 2022 @Lemon Gelato a czym korygujesz pH? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 26 Stycznia 2022 @mleczyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szaman ziela 9 Napisano 27 Stycznia 2022 @Lemon Gelato bywa i tak:) lecz pomijając ziemia też ma tendencję do buforowania się na 7ph ja po miesiącu życia roślin badam ph gleby jeśli trzeba to wtedy obniżam również pH wody do max 6.1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach