Gość Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Pojawiły mi się takie barwy na pomidorze. Mają 9 tygodni i są automatami. pH ok 6. Gubi już naturalnie dolne liście ale te trochę wyżej o których mowa to raczej jakiś niedobór pokazuje. Niedobór N odpada no bo widać że innej liście te bardziej przy topach są aż ciemno zielone, chyba że to nadmiar Mg lub Ca? Deficyt K? Te plamki popalone tak sugerują. Sugeruje się ta tabelką Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aspire1 7 Napisano 19 Stycznia 2022 Zostawiam taktyczny komentarz, bo sam jestem ciekaw ;d @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 19 Stycznia 2022 @mleczyk co im lałeś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Stycznia 2022 (edytowane) Bloom i top max co drugie podlanie no i teraz pk13/14 też lecę no i trochę calmagu ale trochę może moja woda akurat jest bogata w cal i mag. Wszystko wg dawek zalecanych przez producent, maks. dawka do tej pory szła wraz z ostatnim podlaniem.No a teraz... to ja nie wiem, chyba narazie polecę samą wodą z dwa podlania, zobaczę coś się będzie działo. A no i jak daje PK 13/14 to wtedy trochę mniej wale Blooma i topmaxa żeby nie przedawkować @Zielone krainy Może Ty byś coś poradził jak masz czas i ochotę? Jesteś moim guru xD Edytowane 20 Stycznia 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 20 Stycznia 2022 @mleczyk wydaje się że nadmiar może być, poco walisz tak nawozów jak są zdrowe krzaki, producenta się nie słucha 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Stycznia 2022 No niby ta ale dolne liście są wysysane więc pomyślałem że jednak brakuje im jedzonka. Bo jakby miały dość azotu w glebie to by nie ssały z liści aż tak co nie? Narazie samą wodę dam potem ewentualnie growa jak liści będzie coraz mniej. Dzięki @Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 20 Stycznia 2022 43 minuty temu, Szym napisał: @mleczyk wydaje się że nadmiar może być, poco walisz tak nawozów jak są zdrowe krzaki, producenta się nie słucha Racja racja!🤜🤛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Stycznia 2022 Poleciałem samą wodą i problem ustępuje, pozdro. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach