Gość Napisano 18 Stycznia 2022 Kilkudniowa roslina po wypuszczeniu drugiego pietra liści zawija je do środka, zwija się jak zwija się blanta, ziemia ma odp ph wilgotność i temperatura ok. Inne rosliny nie wykazują takich objawów. 2 rosliny 2 tygodniowe już stracilem i teraz tracę trzecią. Żadnych nawozów nie dawałem, pierwszy raz takie coś widzę na oczy, przesadzilem w inna glebę wzbogaconą humusem sypkim z dzzownic kalifornijskich. Pryslem nawet calmagiem. Albo jakies skurwysynskie nasiona albo kurwa klątwa faraona😡😬 Nie jestem jakiś ciemny w te klocki, mam dobrą rękę do roślin, kwiatami doniczkowymi opiekuje się ja a tu taka lipa. Roslina to dark devil od sweed seeds. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 18 Stycznia 2022 @Jerzy zdjęcie by się przydało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Stycznia 2022 @Tester Dwie juz wyrzucilem, bo szkoda czasu i światła na nie. Liście się zwijaja, będą obumierac, zrobią się pomarszczone i twarde jak karton. Jeszcze tak nie jest ale 2 wczesniejsze tak miały i ta idzie też w tą stronę. Może to jakas choroba roslinna albo pasozyt, pod mikroskopem widziałem jakieś jajeczka ale nie tyle, żeby zabić roślinę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 18 Stycznia 2022 @Jerzy a za mokro nie miały? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Stycznia 2022 Godzinę temu, Tester napisał: za mokro nie miały? No właśnie nie miały, wykluczylem wszystko, ph, przelanie, suchą ziemię, temperature, szkodniki, wilgotność, oprócz ziemi, tego nie jestem w stanie zbadać więc wyrzucilem te chore platfusy i plukam dokładnie ziemię, dziwne bo firma Canna nie słynie z bubli. Wyplukam na maxa ziemię i zacznę od nowa, wtedy się dowiem czy to ziemia była winna czy może nasiona jakieś słabe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skill80 0 Napisano 20 Lipca 2022 i co w tym temacie bo mam identyczną sytuację? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach