Dolar123 0 Napisano 12 Stycznia 2022 To będzie moje pierwsze sadzonko nigdy tego nie robiłem mam szafkę z której zbuduje sobie growboxa to juz czytałem wiem co i jak wiec to nie problem pytanie jakie oświetlenie mam zastosować do automatów czy musze grzać mocno jak box będzie przy grzejniku czy ziemia mieszczaca się w ph i perlit dadzą radę czy box (będzie dosyć duży ze starej szafki na naczynia) ogarnie dwa krzaki jeżeli tak jakie donice do tego duże muszą być itd szukam kogoś kto mi doradzi od podstaw co mam robić z automatem w bowiem mniej więcej 90 wysoki 50 szeroki i 40 dlugi @Dolar123 i czy oświetlenie led do roslin plus cos co da temperaturę się nada @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Stycznia 2022 @Dolar123 Poczytaj artykuły na forum, bo bez tego nikt ci nie skompletuje za ciebie potrzebnej wiedzy do uprawy konopi. Szafka może być, ale wymaga zamontowania wentylacji , filtra węglowego i uszczelek, jak nie chcesz, by wydostawał się z niej zapach zioła. Do tego szafka wymaga od wewnątrz oklejenia kocem termicznym, lub folią mylar diamond, aby był dobry współczynnik odbicia światła od ścian. Doniczki na ten rozmiar boxa wystarczą ci 8 l. Sugerowane oświetlenie na tak niską szafkę to panel led, w miarę dobrym rozwiązaniem byłby panel Ledam 60 W. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 14 Stycznia 2022 @Dolar123 nie ma gotowego przepisu na udany grow, jak wyzej napisał @Zielone krainy musisz sam ogarnąć podstawową wiedzę bo nikt za ciebie nie bedzie tego uprawiał. I to co uważam że każdy grower powinien wiedzieć jako z pierwszych zasad często powtarza @onyx ✊✊ Najpierw skopletuj setup a na samym końcu ziarno 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach