Lemon Gelato 176 Napisano 22 Grudnia 2021 Witam posiadam lampę LED lumatek ATTIS 200W i nie wiem jak wysoko ją ustawić od roślin i na ile % mocy. POMOCY bo rośliny idą zaraz w donice bo już wykiełkowały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 22 Grudnia 2021 60cm ustaw, i jakieś 40% i obserwuj roślin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 22 Grudnia 2021 A kiedy wiedzień mam, że jest za mało światła albo za dużo? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 22 Grudnia 2021 @Lemon Gelato Będziesz widzieć czy roślina się zbija czy się wyciąga z braku lub nadmiaru światła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 22 Grudnia 2021 już mam 2 dni roślinki w ciemni i wiglgoci i chyba moge juz dzisiaj je do doniczek ładować czy czekać jeszcze do tygodnia czy nie trzeba . AUTO GORILLA GLUE @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 22 Grudnia 2021 ale na powierzchni już są ?@Lemon Gelato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 22 Grudnia 2021 w 2 dni z 8 cm urosły od ziemi a w zasadzie przez noc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 22 Grudnia 2021 zdjęcie by sie jakies przydało ale musisz je od razu pod lampe wrzucić bo nic z tego nie bedzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 22 Grudnia 2021 Tak to wygląda w zasadzie 2ga doba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 22 Grudnia 2021 widzisz wyciąga się, bo nie dałeś jej światła od początku Tak jak mówiłem od razu pod lampe 60cm nad rośliną na 40-50% mocy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 22 Grudnia 2021 każdy grower mówił mi ze prze pierwszy tydzien muszą być w ciemnym i wilgotnym pomieszczeniu. to kogo się słuchać kto ma rację . Dobra to wale jje w donice. plargon moge już dodać na wzrost? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 22 Grudnia 2021 @Lemon Gelato Co za idiota tak powiedział ? xD Od razu w docelowe donice je daj. Ile masz litrowe ? Jaka ziemia ? Narazie beż odżywek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 22 Grudnia 2021 ziemia zwykła uniwersalna do 6.6 ph donice jade kupić 11L @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 22 Grudnia 2021 11L styknie uniwersalna przejdzie, choć lepsza by była dedykowana np. plagron lightmix/growmix @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 22 Grudnia 2021 jak z podlewaniem pacjenta auto gorilla glue po zasadzeniu jak zacząć podlewać i ile L @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 22 Grudnia 2021 @Lemon Gelato Popatrz na to z punktu czystej logiki, roślina w naturalnym środowisku po wyjściu z ziemi przez tydzień chowa się przed słońcem, a dopiero po tygodniu ukrywania decyduje się do siebie dopuścić światło słoneczne ? Od pierwszych chwil wyjścia rośliny z ziemi światło jest jej niezbędne do prawidłowego rozwoju, ale oczywiście trzeba uważać na natężenie światła, bo młode sadzonki są wrażliwe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 22 Grudnia 2021 @Lemon Gelato Co to znaczy każdy grower i gdzie to przeczytałeś? Roślina myślę nie przeżyła by tygodnia w ciemni Jak dla mnie ziemia uniwersalna to badziewie przez które są same problemy, jak masz taką drogą to i w ziemię zainwestuj bo ci ułatwi życie Proponuję założyć fotorelacje na forum to postaramy ci pomóc przejść przez pierwszy grow 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 22 Grudnia 2021 W uniwersalnej to można sobie szczypiorek uprawiać.Jeśli masz jak to organizuj ziemię dedykowaną pod panienki, tak jak kolega wyżej radzi.Nie pożałujesz. @Lemon Gelato 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 22 Grudnia 2021 3 godziny temu, fxxx1337 napisał: @Lemon Gelato Co za idiota tak powiedział ? xD Dobry grower wie ze jara sie pestki, susz jest dla słabeuszy🤣🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 22 Grudnia 2021 @ArteK Tak.haha.Prawdziwi twardziele nie jedzą miodu...prawdziwi twardziele żują pszczoły :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach