rofl1233211 18 Napisano 29 Grudnia 2021 (edytowane) Tak jak mówiłem, dodaje zdjęcia, zaznaczę na czerwono to co mnie martwi, a ta z zieloną gwiazdką, z niewiadomych przyczyn od początku jakaś niemrawa jest, wyszła później z ziemi i wygląda jakoś licho. Tutaj kwitną, a dolne liście żółkną i schną Edytowane 29 Grudnia 2021 przez rofl1233211 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 29 Grudnia 2021 @rofl1233211 prędzej ci z fusów wywróże niż z tych zdjęć żółtych od hps'a 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 29 Grudnia 2021 @rofl1233211 2 zdjęcie, te podłużne białe pasy to jakby pH. Zaraz zaczną schnąć bo brakuje im wszystkiego. Masz tam grubo ponad 7 w ziemi. Ile tam masz stopni ? 28-30 ? Pozwijane są ku dołowi. Albo słabo podlewasz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rofl1233211 18 Napisano 1 Stycznia 2022 Dobra, dziewczynki naprawdę się ogarnęły, zmniejszyłem jeszcze pH o ok. 1 i jest sztos, płyn jakiś do dupy jest i chyba przekłamuje bo na papierku pokazuje inny wynik, muszę kupić inny. W każdym razie, przez ostatnie parę dni, poza już wtedy uschniętymi listkami wystrzeliły dość mocno. Nie wiem jeszcze dlaczego ta jedna ma tak ciężko i nie rośnie. Wszystkie warunki ma identyczne do pozostałych, nawet próbowałem je zamieniać miejscami. Pozdro Wrzucam jeszcze parę fot w wysokiej rozdzielczości. Te, które się da wrzucić tutaj ( ze względu na rozmiar) to wrzucę tu, reszta imgur 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Robiłeś LST ? W ile ci zakwitły od włożenia w donice bo mam akurat 4x goryle i ciekaw jestem ? 2 tyg? Edytowane 1 Stycznia 2022 przez Lemon Gelato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rofl1233211 18 Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) @Lemon Gelato Od 29 listopada gdzie wyglądały tak jak na zdjęciu poniżej. Bez lst, bedzie dopiero na tych nowych 🙂 Edytowane 2 Stycznia 2022 przez rofl1233211 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Stycznia 2022 @rofl1233211 to tylko pokazuje jak bardzo silnym chwastem jest marihuana nze ogarnęła się z takich koszykarek, oczywiście były by one większe gdyby je tak ja początku wyciągnęło ale i tak ładnie ci to idzie póki co 🙂 a jjeseli chodzi o tą mniejsza która nie chce rosnąć to czasami po prostu pestka jest słaba genetycznie i jest słabsza od pozostałych mimo że warunki są optymalne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 2 Stycznia 2022 @Udyr albo dopiero co podlał i oklapły . zawsze przy podlewaniu mi "oklapuje" hahah znaczy się nie mi tylko rośliny haha mi stoi jak na nie patrze hah @rofl1233211 Czyli trzeba liczyć miesiąc na wegu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rofl1233211 18 Napisano 2 Stycznia 2022 @onyx też właśnie myślę, że to wina pestki, ale widać że zaczyna się ogarniać @Lemon Gelato tak koło miesiąca + te moje małe dosyć są przez moje błędy ^^ te nowe już im dorównują rozmiarem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 2 Stycznia 2022 @rofl1233211 Dzięki będę obserwował twoją relację to może nie popełnie błędów heh 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szaman ziela 9 Napisano 3 Stycznia 2022 deformacje liści widoczne na pierwszym zdjęciu to stres słoneczny, i czy one nie są tak czasem zblokowane azotem? rośliny powinny być jasnozielone @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rofl1233211 18 Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) @Szaman ziela myślę, że masz racje, czym to uzupełnić? Edytowane 4 Stycznia 2022 przez rofl1233211 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szaman ziela 9 Napisano 5 Stycznia 2022 @rofl1233211 wydaje mi się że wentyl mieszający albo najlepiej colltube powinno załatwić sprawę. Co do blokady to dobry flush i czekać pamiętaj o pH wody 6,5 koniecznie odstana lub filtrowana. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rofl1233211 18 Napisano 7 Stycznia 2022 Dokupiłem jeszcze do tego PLAGRON PK 13-14 , żeby wzbogacić o azot, zobaczymy jak się ogarną. W każdym razie, cooltube definitywnie odpada, gdyż nie mam żadnego innego źródła ciepła w tym miejscu. Podniosłem lampę o 15 cm, teraz jest koło 75cm od szczytu, natomiast nadrabiam teraz pomalowanymi na biało ścianami, żeby tyle światła nie uciekało. a jak na razie, dziewczynki wyglądają w porządku poza tymi żółtymi liśćmi. Czas pokaże. Pozdro! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 7 Stycznia 2022 @rofl1233211 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rofl1233211 18 Napisano 7 Stycznia 2022 @Lemon Gelato Świetna tabelka, pomoże mi. Dziękować. W każdym razie, tak jak mówię, dokupiłem jeszcze jedną odżywkę. Popełniłem podstawowy błąd, bo nie odstawiałem wody, natomiast od paru dni już stoi przed podlaniem minimum 24h. Jak bym zamówił to link , zdało by rezultat? Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 7 Stycznia 2022 @rofl1233211 jak ten czas szybko leci, dopiero co kielkowales koszykarki a one już kwitną Ogólnie rośliny słabo wytrenowane problemy z pH w donicy mało ziemi, pk jak najbardziej się przyda tylko ostrożnie z tym bo spalisz rośliny, a blooma też możesz zamówić przyda się @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rofl1233211 18 Napisano 7 Stycznia 2022 @onyx Tamtych nie trenowałem, dopiero te młode jak widać są po lst, tylko cholerstwo tak mocno targa do góry że ciężko mi to ogarnąć. Ziemi fakt, mało bo zabrakło mi wczoraj i czekam aż przyjedzie z odżywką ;D A co do pH, nie mam pojęcia co się dzieje, sprawdzałem każdą doniczkę po dwa razy i pH się zgadzało, ale znowu im coś nie odpowiada, chyba będę musiał kupić miernik elektroniczny, no cóż duży wydatek ale warto. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 8 Stycznia 2022 @rofl1233211 następnym razem kup po prostu mikoryzę i biotabsa przed rozpoczęciem projektu, wtedy wszystko się samo reguluje a tabsy mają składników na całą uprawę w sobie i lejesz od początku do końca tylko odstaną wodę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rofl1233211 18 Napisano 12 Stycznia 2022 (edytowane) @onyx podlinkujesz jakiś taki zestaw pod całą uprawę? Tzn. nie musze odżywek stosować? Poniżej wstawiam foty z dzisiaj - trichomy już ładnie widać ^^ sory za jakość, ale robiłem zdjęcia telefonem. Edytowane 12 Stycznia 2022 przez rofl1233211 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach