onyx 881 Napisano 26 Grudnia 2021 @rofl1233211 Adwa 11 i nim zarówno możesz mierzyć pH gleby jak i wody bo reszta tańszych odpowiedników jest bardzo nie miarodajna i złe pokazuje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rofl1233211 18 Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Kochani, mały duży problem z "koszykarkami" mianowicie żółknie dolna warstwa liści, roślinka już kwitnie, ph na poziomie 6.5, wilgotność wacha się 60% - 70%, temperatura 23-26 stopni, 24/0, odległość od topu ok. 65cm. Nie mam pojęcia co robię źle? Nie przejmuję się tak tymi tak bardzo, bo dużo z nich nie będzie, natomiast nie chce żeby to samo stało się z rosnącymi już maluchami. Pozdro Edytowane 27 Grudnia 2021 przez rofl1233211 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Grudnia 2021 @rofl1233211 Trochę jakby niedobór Ca-Mg ? Skoro możemy wykluczyć problem z pH jak sam napisałeś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rofl1233211 18 Napisano 27 Grudnia 2021 @Udyr Może być, niedawno dopiero dodałem dolomitu i zobaczymy czy się ogarnie, podejrzewam, że może to być też przez "końcówkę" automatu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Grudnia 2021 @rofl1233211 niby przy hps nie powinno im tak mocno wywalać niedoboru tych pierwiastków. Ph sprawdzałeś ziemi czy wody ? Bo mogą być różne w obydwu przypadkach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 27 Grudnia 2021 @rofl1233211 podajesz im jakieś nawozy? Czy tylko samą wodą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 27 Grudnia 2021 @rofl1233211 jak dla mnie to pH jest tu skopane bo ziemię masz dobrą i nie powinno nic brakować do widocznego budowania kwiatostanu przez rośliny Dodatkowo roślina jest albo przelana albo przesuszona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rofl1233211 18 Napisano 27 Grudnia 2021 @onyx tzn kwiatostany widać i to bardzo fajne są i jest ich dużo (pomimo braku LST) jedynie chodzi o te dolne liście, a tak poza tym wygląda na bardzo zdrową. W każdym razie, co do reszty, miały troszkę za niskie pH więc stąd dolomit - podniesienie pH. Jutro również sprawdzę pH. Co do przelania, hmm.. Może tak być, nie mam pojęcia. Podlewam ją raz na 2-3 dni, że gdy włożę palec to ziemia musi być sucha na 4-5cm. @grolsch3 Tylko i wyłącznie canna - mono co dwa tygodnie, pierwszy raz przedwczoraj (małym), mam doposażyć się jeszcze w jakąś? Bo z tego co widziałem to dużo ludzi używa odżywek od canna i większość jest spoko, a ta - jak pisze producent - jest na wegetatywna + kwitnienie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 28 Grudnia 2021 @rofl1233211 to prawdopodobnie magnez jest blokowany, zbyt niskie ph/może być za wysokie, ale obstawiam zbyt niskie. Lub azot w wydaniu amonowym, też nadwyżka blokuje magnez. A może po prostu jest go za mało. A jest to istotny składnik, tym bardziej w czasie indukcji. Co do odżywek canna to poczytaj. Ale nie masz nic podstawowego, na flo i dawkę pk na późniejsze flo. A to na pewno tylko może pomóc zwiększyć plon, przy dobrym prowadzeniu 😉 poczytaj o odżywkach canna i zamawiaj jak uznasz że coś się przyda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Grudnia 2021 @rofl1233211 są dwie rośliny w jednej donicy tak? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheNotoriousOfWeed 89 Napisano 28 Grudnia 2021 @onyx ja tez mam 2 w jednej ale jak na razie sytuacja jest kontrolowana @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Grudnia 2021 @TheNotoriousOfWeed dwie rośliny na raz dużo jedzą i piją chyba że są karłowate to tyle co standardowa roślina, problem też w tym jest że obie mogą mieć różne zapotrzebowanie na jedzenie, jak jedna jest najedzona to druga może mieć braki i jest trochę lipa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheNotoriousOfWeed 89 Napisano 28 Grudnia 2021 @onyx do ostatniego momentu dokarmialem gorsza opryskami i wrocila na wlasciwe tory ale w pewnym momencie juz myslalem na wyrwaniu tej gorszej hehe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Grudnia 2021 @TheNotoriousOfWeed nigdy czegoś takiego nie rób bo korzenie są między roślinami totalnie poplątane i byś miał o obu krzakach 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheNotoriousOfWeed 89 Napisano 28 Grudnia 2021 @onyx wiem mistrzu, jestem ciekawy jak mi pojdzie ta fotorelka z nowa wiedza i doswiadczeniem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Grudnia 2021 @TheNotoriousOfWeed oby jak najlepiej Masz teraz dobry sprzęt dobre warunki więc jak coś spierdolisz to będę ci miał za złe xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 28 Grudnia 2021 @TheNotoriousOfWeed i dostaniesz kopens w zadens 😄 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheNotoriousOfWeed 89 Napisano 28 Grudnia 2021 @onyx @Udyr oby nie haha 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 28 Grudnia 2021 Ciekawy temat. Akurat mam 4 gorylki i kombinuje z swiatłem itp ale widze , że mam wszystko idealnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rofl1233211 18 Napisano 29 Grudnia 2021 ogólnie to, te nowe które posadziłem to rosną w oczach, jedna jakaś nieogarnięta jest, ale dwie aż miło patrzeć. A co do tych dwóch w jednej doniczce, cóż, popełniłem błąd i teraz to czuję, ale zobaczymy czy coś z nich będzie, wieczorem wrzucę foty, bo ładnie wyglądają, nie mniej jednak, martwi mnie to, że najniższe liście są żółte (tyczy się to obu) i podsychają. Reszta liści jest w porządku, zieloniutkie, bez żadnych wad. Jak wstawię zdjęcia zaznaczę jeszcze parę rzeczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach