Juras80 273 Napisano 10 Grudnia 2021 To mój 1 od lat namiot. Może ktoś z doświadczonych growerow mi powie czy jak na 10 dni Wega nie są za małe automaty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Grudnia 2021 @Juras80 Małe, jak na 10 dzień, ale nie ma tragedii, mogą zaraz ruszyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 16 Grudnia 2021 16 dzień za nami. Dziewczynki idą w górę. Jednak widać ze brak im czegoś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 16 Grudnia 2021 @Juras80 niektóre wyglądają jak 10 dzień a niektóre jak 12-13 dzień, opisz warunki jakie masz czym lejesz itd? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) @onyx @onyx Hps 600w cooltube 60c od szczytów , wiatrak mieszający,dwa wyciągowe 125mm . Ziemia Biobizz all mix. Podawałem już House & Garden Roots Excelurator Root Stimulator Additive Hydroponics i biobizz grow. Woda odstana Ph6.5 Kilka godzin temu podlałem i już widzę ze dolne liście. To musi być przelanie Edytowane 17 Grudnia 2021 przez Juras80 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) mi się wydaje że masz połączone dwa problemy, przelanie i złe pH, ale nie dałbym sobie ręki uciąć. W allmixie te sadzonki powinny mieć ciemniejsze liście, chyba mają jakiś problem z pobieraniem azotu z gleby mierzyłeś ph tej wody odstanej czy strzelasz że ma 6,5? 6,5 na wega to też w sumie trochę dużo, na wegu najlepiej od 5,9 do 6,2 coś w ten deseń na flo podobno 6,5 Ja w ogóle sobie uświadomiłem że nawet odstana kranówa ma u mnie ph większe od 7.0, a jakbym tam jeszcze dorzucił Rhizotonic który jest poniekąd stymulatorem rozwoju korzeni to robi się już gigantyczne pH Edytowane 17 Grudnia 2021 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 17 Grudnia 2021 @konopny_janusz takich ludzi trzeba słuchać Według mnie bardzo prawdopodobna diagnoza postawiona przez doktora janusza 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 17 Grudnia 2021 @konopny_janusz Kilka godzin temu podlałem i już widzę ze dolne liście. To musi być przelanie. Podsypałem wapnem za pojutrze podleje z nawozem. Nie wiem czy nie za często co 3 dni lać po 200ml ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 17 Grudnia 2021 @Juras80 tylko wciąż masz problem ze pH 6.5 może być za wysokie, czym marzysz pH wody którą podlewasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 17 Grudnia 2021 1 godzinę temu, onyx napisał: @Juras80 tylko wciąż masz problem ze pH 6.5 może być za wysokie, czym marzysz pH wody którą podlewasz? Plus test kropelkowa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 17 Grudnia 2021 @Juras80 ok w takim razie zejdź z pH do 6.0 i rzadziej podlewaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 17 Grudnia 2021 z tego co tez kojarze all mix ma wystarczajaca ilosc nawozow w sobie na okolo 6 tygodni zycia roslinki. Wiec z tym grow tez bym uwazal. Moge sie mylic. Sam mam posadzona jedna w all mix wiec mozesz zobaczyc w relacji. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach