Skocz do zawartości
TheNotoriousOfWeed

Wlot powietrza dobrze zamocowany ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zielone krainy

@kubus425  Wlot nie potrzebuje przewodu, tam umieszczasz wiatrak, aby wtłaczał powietrze do namiotu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@kubus425  Nie no ziomek, nie patrz w taki sposób. Powietrze , jakie jest wtłaczane do namiotu służy twoim rośliną, bo je dotlenia, ale musisz mieć odpowiedni went wylotowy, by wymiana powietrza była w pełni prawidłowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Zielone krainy Jaka roznica ma byc w mocy wlotu i wylotu ? Bo box mi puchnie. Mam jeszcze went 280m3 ale on ma fi 150 i wydaje sie jakby mniejsza moc mial rzeczywista jak obydwa dzialaja a drugi fi 125 i moc 180m3/ wyciag mam 243m3. Mysliwz ze potrzebuje mocniejszego wyciagu czy wystarczy to przemienic i wtlaczajacy dac 180 a wydech 280???

Dodam ze ma on wymiary 1.2x0.9x1.8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@kubus425  Wystarczy, jak 280 m3/h dasz na wylot , czyli będzie wentylatorem wyprowadzającym, a 180 m3/h dasz na wentylator wprowadzający.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzieki niedlugo to zrobie. Jeszcze mam 2 pytania do ciebie zielony kolego. 
pierwsze to czy jestes w stanie odczytac z tego zdjecia ile mniej wiecej zostalo temu automatowi ?(kupilem nowy zestaw i nie wiem czy na 50% na razie starczy, obok sa jeszcze dopiero zaczynajace kwitnac)

drugie pytanie czy moge ja w miare ogolic zeby lepiej boby dostwietlalo czy raczej to marny pomysl?

5E31C76B-A167-43AA-96BF-4533E825569C.jpeg

E52C330B-2DF2-4163-830A-C667F6D0792F.jpeg

A myslisz ze nie uciagnie ten 185 i 243? Jesli chce tego 280 to musze dokupic przewod wentylacyjny bo mam na fi 125

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kubus425 jeżeli chcesz by ktokolwiek określi by ci ile zostało to warto pozostawić jakiekolwiek informacje na temat rośliny przede wszystkim który to dzień od pestki i ile już kwitnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@kubus425 Co to za automat ? Jak chodzi o cięcie liści, to ja ich nie tnę, wole odginać, jak musisz coś ciąć, bo nie jesteś w stanie tego odgiąć to tnij, ale je spowolnisz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi