Adin40 39 Napisano 2 Lutego 2022 @Udyr Na outdoor z sezonami robiłem zazwyczaj topping 2/3x , lałem wodę z biohumusem i tyle mnie interesowało, bardziej się martwiłem o mrówki ślimaki i inne takie dziki/sarny. Z automatami w indoor trzeba się pilnować. Następna fotorelacja wleci z pestek z palenia i zobaczymy co wyjdzie. Jak będą sezony to będę zadowolony. A jak automaty to po prostu postaram się bardziej. A co do ilości wody to przedwczoraj dostały dużo, i wczoraj jak wyciągałem donice z boxa to pod donicami woda stała więc dużo im nie chciałem lać, dziś dostaną wodę ale chyba tego biohumusa też im dodam bo po przedwczorajszej dawce widzę poprawę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Lutego 2022 @Adin40 Auto czy sezon to bez znaczenia. W namiocie deszcz nie pada. Ile dasz im wody tyle będą miały dostępne. Trzeba sobie wyrobić wyczucie ile trzeba im dawać, sam się uczę na nowo 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Lutego 2022 @Adin40 ciachaj po 2 max 3 listki dziennie na rosline, i przerwa dniowa i potem znów. Chociaż to są auto więc bym nie ryzykował stresu A co do biohumusa napewno nie zaszkodzi. Nawozy obniżają ph a biohumus podwyższa woęc wprowadza swoisty balans xd Nawozy mineralne napewno* @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Lutego 2022 @Adin40 Teraz to już za późno i na flo już takich drastycznych środków się nie podejmuje więc lepiej zostawić. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 2 Lutego 2022 nalej duzo czystej wody im, im sie pic chce @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adin40 39 Napisano 2 Lutego 2022 @Git Miałem im lać przed chwilą ale mają mokro na górze a nie chcę im bagna zrobić, rozrobiłem już mieszankę woda + bloom i top max Jak postoi 24h to się nic nie stanie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Lutego 2022 @Adin40 przed podlaniem sprawdzisz czy nie skisło. Szybko się psuje organika. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adin40 39 Napisano 2 Lutego 2022 (edytowane) Dzień 63 | Flo 39 Puchną z dnia na dzień, a na szczytach mleko gdzieniegdzie bursztyn wychodzi. Przeźroczystych dalej jest dużo. Za tydzień/dwa AK472 i Banana czeka kosa AK472 na dole full mleko Edytowane 2 Lutego 2022 przez Adin40 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 2 Lutego 2022 Wygląda smakowicie:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adin40 39 Napisano 2 Lutego 2022 Jutro dostaną mix bloom i top max a później już tylko woda dla AK472 i Banana bo ścinka coraz bliżej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 3 Lutego 2022 20 godzin temu, Adin40 napisał: Jutro dostaną mix bloom i top max a później już tylko woda dla AK472 i Banana bo ścinka coraz bliżej. czmeu chcesz dac im odzywki skoro zaraz scinasz? ogolnie to widac jakbys dawaj jej jedzonko co chwile przez 3 miesiece 😜 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adin40 39 Napisano 3 Lutego 2022 @Git Na początku przelałem je biohumusem i azot je zaczął przypalać, później robiłem płukankę wodą żeby wypłukać azot. 2/3 razy były wysuszone bo miałem 4 dniowy wyjazd a nawozy od biobizz dawałem im 4/5 razy Następna uprawa będzie lepsza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adin40 39 Napisano 4 Lutego 2022 I wszystko jasne, dopiero dziś to zauważyłem VID_20220204_011647 (online-video-cutter.com).mp4 Prawdopodobnie jak je przesuszyłem to rozwinęły się w ziemii a teraz jak mają dużo wody to wyszły na powierzchnię. Nie wiem co to za gówno ale tylko w jednej roślinie jest ich mega dużo (w tej co najwolniej się rozwija) Robić coś z tym czy już nie ma sensu ? Mówię o jednym z Green Gelato bo Banana i AK będę niedługo ścinał, a tam tych robaków jest mało. Teraz mi się wydaje że te robaczki są wszędzie bo mam wstręt do takiego czegoś i wydaje mi się że po mnie chodzą xD ale to tylko głupie złudzenie które mi mózg funduje A i wydaje mi się że młode korzenie wychodzą na powierzchnię blisko łodygi, przysypuję je ziemią. Następnym razem ziemia będzie dedykowana + takie przemyślenie że powinienem im dosypać trochę ziemii Wciorniastki , skoczogonki czy przędziorki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Lutego 2022 (edytowane) @Adin40 skoczogonki masz, to samo co ja miałem 😄 Łezka mi się w oku zakręciła, bo zobaczyłem siebie z kiedyś gapiącego się w ziemię w doniczce weź wykałaczkę, albo jakieś coś cienkiego i spróbuj dotknąć tego robala, zobaczysz jak skoczy lubią wilgoć, pojawiły się bo podlałeś, ale pewnie wcześniej już były Edytowane 4 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adin40 39 Napisano 4 Lutego 2022 (edytowane) @konopny_janusz Coś z tym robić czy już czekać po prostu do końca? Wydaje mi się że te liście które żółknął też mogą żółknąć przez nie bo podobno wpierdzielają korzenie Czytałem na innym forum że gość zalał 12 papierosów 0,5l wody podlał i robale giną po wyjściu na powierzchnię, a jak to działa na rośliny, jakie ph ma taki roztwór ? Edytowane 4 Lutego 2022 przez Adin40 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Lutego 2022 (edytowane) @Adin40 ciężko powiedzieć i ciężko z nimi walczyć, ja walczyłem środkami chemicznymi, ale po pierwszym pryskaniu (zabiegu) pojawiły się na nowo po paru tygodniach (tyle, że nie skakały), po drugim zabiegu też sporadycznie się pojawiały. Dopiero trzecie pryskanie prawie wyeliminowało je. Bo pod koniec flo znowu w jednej z roślin się pojawiły. z naturalnych środków polecają olej neem Edytowane 4 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adin40 39 Napisano 4 Lutego 2022 Ograniczę im wodę przez 2dni bo doniczki są mega ciężkie po dzisiejszym podlaniu. Może się rozmnażać nie będą i trochę ich zdechnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 4 Lutego 2022 U mnie były pod końca flo i olalem to. Tylko że ja miałem dużo dużo mniej A u Ciebie to tego jest w chuy. Jak niedużo Ci zostało do scinki to bym to już olał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Lutego 2022 Jaką ziemię miałeś? One musiały być już wcześniej ale nie zauważyłeś @Adin40 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adin40 39 Napisano 4 Lutego 2022 @Brazil Munster Właśnie najwięcej ich jest w tej roślince którą planuję ścinać na samym końcu bo ta się najwolniej rozwija. @konopny_janusz W innych doniczkach nie ma ich tak dużo jak w tej jednej. Bardziej prawdopodobne jest to że one były w ziemi którą dałem im na samym początku do małych doniczek (uniwersalna do kwiatów) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach