Boy 0 Napisano 2 Grudnia 2021 Mam dwie roślinki i jedna rośnie dobrze a druga przestała rosnąć. Noi i czy dało się to jakoś naprawić bym prosił o pomoc. (Chodzi o tą po lewej ) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Grudnia 2021 @Boy prosimy i jakieś standardowe informacje, jaka to ziemia, światło temperatura, wilgotność? I przede wszystkim czy kubki mają dziury u dołu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boy 0 Napisano 2 Grudnia 2021 Ziema nie wiem dokładnie ale ma 6-8ph chyba Światło 2000l 18v lub 13v ale dzisiaj zakładam drugą Temperatura i wilgotność to nie mam jak narazie sprawdzić bo nie mam jeszcze tego miernika czy jakoś tam ale w boxie będzie powyżej 20° a z tymi dziurami to nie wiem o co chodzi ale mają jedynie zagłebienie jak to w kubkach a jeśli chodzi o wentylacje to jest cały czas wymienne powietrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Grudnia 2021 (edytowane) @Boy kojarzysz że doniczki mają dziury u spodu że by nadmiar wody miał gdzie uciec? Dodatkowo że by roślina mogła oddychać więc albo przelałeś rośline i się udusiła albo masz trefną ziemię i brak warunków do uprawy Edytowane 2 Grudnia 2021 przez onyx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boy 0 Napisano 2 Grudnia 2021 Jest mozliwość że przelałem bo druga rośnie bardzo dobrze więc warunki są dobre @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Grudnia 2021 @Boy roślinie w takim stadium wystarczy nie więcej niż 50-100ml wody więc bardzo nie wiele @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boy 0 Napisano 2 Grudnia 2021 A dało by. Się coś z tym zrobić jak ją przelałem ? Żeby nadal żyła I co ile mam je podlewać? ??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Grudnia 2021 @Boy zrób dziury u spodu to najważniejsze no i poczekać aż ziemia przeschnie, a podlewać musisz co 2-3 dni jak wsadzisz palca i czujesz dużo wilgoci to wiesz że by tego nie robić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boy 0 Napisano 2 Grudnia 2021 Dobra dzięki za pomoc 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheNotoriousOfWeed 89 Napisano 2 Grudnia 2021 @onyx pomożesz kolego ? Zamowilem lumateka 300w pro do tego mysle homeboxa takiego. Myslisz ze ile mieszakow i jakie moce wiatraków? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Grudnia 2021 @kubus425 minimum dwa mieszające a o jakiej mocy to ci nie powiem bo się nie znam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boy 0 Napisano 2 Grudnia 2021 Ja Mam Dwa wentylatory od starego konputera ustawione tak by jeden dawał powietrze a drugi zabierał i Wszystko działa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach