ArteK 439 Napisano 19 Listopada 2021 @Lasir ja kumam. @Ważniak ma na myśli to ze jak wyciągiem robisz tornado w boxie to mieszak zbędny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 19 Listopada 2021 (edytowane) Ja używam, lepiej jak jest większy ruch powietrza, ale nie jest to konieczność Edytowane 19 Listopada 2021 przez Ważniak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 19 Listopada 2021 @ArteK Rozumiem.To jakie Wy te wiatraki macie?Ja kupiłem kanałowy, fi125, podobno 200m3 na godzine przerobi.Ale nie czuje podcisnienia w boxie. @Ważniak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 19 Listopada 2021 @Lasir ja jak zdjąłem filtr to mi box wessało w ciul, mieszak swoją drogą. A wyciąg went tt187m3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 19 Listopada 2021 Przypomij wymiary boxa @ArteK @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 19 Listopada 2021 @Lasir Jak szczelnie zamkniesz boxa to ci go nie zasysa? Ja tracę płowę powierzchni uprwnej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 19 Listopada 2021 Czuje że coś źle podłączyłem...hehe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 19 Listopada 2021 60x60x180 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 19 Listopada 2021 Nie ma szans.jak dotknę filtra to lekko czuje że ciągnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 19 Listopada 2021 Przy filtrze nie czuć na wylocie zobacz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 19 Listopada 2021 @Lasir insrrukcje obsługi czytałeś? Moze masz pierwszy bieg podłączony a nie drugi? Co to za sprzęciorek? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 19 Listopada 2021 @Ważniak Na wylocie czuć wiadomo. @ArteK rzucilem okiem jak ludzie to robią.mam axial quiet 125k, bieg mocniejszy. Filtr, do niego wentylator podłaczony a od wentylatora leci rura wystawioną poza box lekko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 19 Listopada 2021 @Lasir warto mieć wiatraķ mieszający w boxie zeby nimi trzęsło, ide zapalic 🤯 Jaka masz powierzchnie i jaki filtr bo went juz znamy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 19 Listopada 2021 100×50×160 Filtr Green fox magnum fi125 180 do 300m3.Ja akurat niedrogo to kupilem bo filtr az tak nie byl mi potrzebny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 19 Listopada 2021 Godzinę temu, ArteK napisał: warto mieć wiatraķ mieszający w boxie zeby nimi trzęsło, Podobno można się tak nabawić poparzeń wiatrowych. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 20 Listopada 2021 @Ważniak mozna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 20 Listopada 2021 @Sensei Na początek 1m2 i 4 krzaczki 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) Dzięki za wszystkie pomysły i rady. Trochę główkowałem co z czym. Wybór padł na box marhydro 120x60x180 lampa marshydro tsl 2000, 300w Wentylator kanałowy Vents Quietline EXTRA 150mm 285 m3/h-375 m3/h FILTR WĘGLOWY CROCO FILTERS 420-680M3/H FI 150MM ( nie wiem czy nie przesadziłem z tym filtrem? chcę zneutralizować zapach do 0.) Może mniej m3/h to wtedy mógłbym złączę 125mm.?? Wentylator mieszający chciałbym 20w. oczywiście programator czasowy, termostat. szukam jeszcze wentylatora dopływowego Chciałbym wsadzić 4-6 roślinek. Optymalnie byłyby 4. I myślę nad kokosem tylko bez autopota. Chyba , że rozbudowana wilma small ta 11l (aby dać większą tacę, porada od kolegi z forum, lub autopot 4x15l i zbiornik 47l. Na pewno jeszcze przejrzę kilka relacji z kokosem. jeszczę myślę nad systemem dwc , lub 3 systemy dwc 20l. każdy oddzielny Edytowane 24 Listopada 2021 przez Sensei @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach