Damianeek 3 Napisano 18 Listopada 2021 Siemanko jestem nowy na forum i zielony w grow. Teraz kończę swój pierwszy sezon i bardzo polubiłem, po pewnym czasie to stało się czymś więcej niż zajawka. Często brakuje mi wiedzy na jakieś poszczególne tematy plonow i mam nadzieje, ze dobrze trafiłem i będę mógł liczyć na wasza pomoc. Załączam dziewczyny, i pozatym dodałem temat bo mam problem na koniec, zainteresowanych proszę o rade w temacie "Suszenia" Pozdrawiam 360 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Listopada 2021 @Damianeek Witaj, suszenie wymaga odpowiednich warunków, by wyszło dobrze, jak się nie zapewni odpowiednich warunków, to tak samo, jak z całą uprawą, jaka nie wyjdzie idealnie, a nawet nie wyjdzie średnio niestety. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianeek 3 Napisano 18 Listopada 2021 Lepiej trenować na mokro czy sucho? I gdzie mógłbym to dobrze wysuszyć jak boks i karton odpada? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Listopada 2021 @Damianeek Zależy, jaki trening, jak LST to tylko na sucho, bo połamiesz łodygi w innym wypadku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Listopada 2021 @Zielone krainy chyba o trymowanie chodzilo bo juz post wczesniej jest ^^ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Listopada 2021 Trzeba warunków ziomku, aby wyschło dobrze, musi schnąć długo , więc potrzebna w miarę niska temperatura, 20 stopni C i z 50% wilgotności, a jak po 2-3 dniach dasz radę zbić temperaturę do 18-19 C i dać wilgotność na 60 %, to pewnie po dwóch tygodniach wyszłoby idealnie, lub blisko ideału. @ArteK A to trymowanie to łatwiej na mokro, ale jak są gorsze warunki , to lepiej trymować po wysuszeniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Listopada 2021 @Zielone krainy we wczesniejszym poście pisalem ze ja trymuje mokre i zostawiam liscie przytopowe jeśli mają duzo trichomów. Wydawalo mi sie to sensowne przy pierwszym grow bo wyszedlem z zalozenia ze jal nie wytrymuje a przesusze to będę liscie palił z topkami, nie wiem czy slusznie. Duzo tez uwagi poswiecam wyglądowi topka, przy wysychaniu delikatnie go roluje, fakt schnie dłużej ale wygląda estetycznie i po rozłamaniu topa leci sierpowy w nochal zapachami 😊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Listopada 2021 @ArteK Ja wcześniej trymowałem na mokro, ale ze względu na walkę z temperaturą i brak możliwości jej zbicia wcześniej to trymowałem ostatnio po wysuszeniu, a nie przed zostawiłem też niektóre liście, bo to zwalania proces suszenia. Teraz mam już klimatyzacje , jaką zamontowałem na wakacjach, więc raczej będę trymował na mokro. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Listopada 2021 @Zielone krainy skoro mowisz ze mniej pierdolenia na mokro a ostatnio siedziałem 4h i trymowałem to nie chce wiedzieć ile bym przy suchym siedzial. 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Listopada 2021 @ArteK Przy suchym jest więcej zabawy, bo wiesz, jak liście wyglądają, gdy są wysuszone, trzeba się bawić, ale czego się nie robi, aby lekko poprawić efekt, jak nie możesz stworzyć idealnych warunków. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianeek 3 Napisano 19 Listopada 2021 Dziękuję Panowie teraz wiemmniej więcej co robić. Pozdrawiam 360 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach