Kehontas 0 Napisano 13 Września 2021 Witam wszystkich! Właśnie zaczynam moją przygodę z uprawą i z tego powodu chciałbym przedstawić wam mój plan na growboxa oraz zadać kilka pytań Okej a więc planuje zasadzenie 2 roślin i tu fajnie jakbyście polecili mi jakieś odmiany na początek. Growbox: myślę nad zakupem szafy materiałowej 60x30x160 i obłożeniem jej jakąś folią. Mylar będzie odpowiedni? Czy może coś innego? Cała szafa będzie czarna więc raczej nie przepuści światła. Oświetlenie: zamówiłem hps 150w z odbłyśnikiem, myślę że to odpowiedni sprzęt na taką powierzchnię. Wentylacja: dwa wiatraczki komputerowe 120mm oraz w środku wiatrak mieszający 20-30cm Donice 7l Co ogólnie myślicie o tym projekcie? Macie do niego jakieś ale? Czekam na odpowiedzi, piona! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 13 Września 2021 Mylar będzie odpowiedni. Nie wiem jak wentylacja poradzi sobie z odprowadzeniem ciepła przy hps-ie. Pamiętaj kupić stacje pogody i miernik pH. Apropos to ile kosztuje teraz hps odbłyśnik zasilacz? Bo może LED wyjdzie ci nie wiele drozej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kehontas 0 Napisano 13 Września 2021 @KlausKörner z tego co widziałem led jest o wiele droższy, a poza tym hpsa w pełnym zestawie kupiłem za 100 zł od kumpla @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 13 Września 2021 @Kehontas filtra węglowego nie planujesz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kehontas 0 Napisano 14 Września 2021 @Tester a właśnie, zapomniałem Tak planuje 2 warstwy filtra od okapu. Starczy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 14 Września 2021 @Kehontas może nie starczyć, zależy jak sama odmiana będzie pachnieć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 14 Września 2021 9 godzin temu, Kehontas napisał: @Tester a właśnie, zapomniałem Tak planuje 2 warstwy filtra od okapu. Starczy? ja bym go zrolował w wałek i tak włożył do rury aby zwiększyć powierzchnię chłonną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach