Damian 3 Napisano 4 Września 2021 (edytowane) Witam mam problem a feminizowana roslina outdoor. Glowny szczyt od 2 dni jest opadnięty zwisajacy a wszystkie inne ladnie do góry stoją. Co to może być za przyczyna .bylo juz troche za bardzo przesuszone bo nie mogłem podlac wtedy i potem odbiło i ladnie sie rozrosło. Wczoraj odcielem dni donicy i wsadziłem donice w ziemie bo korzenie byly juz mocno pozawijane . Czy to pomorze czy moge coś jeszcze zrobic . Podlewam teraz obficie zeby nie brakowało Edytowane 4 Września 2021 przez Damian Błąd pisowni . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 4 Września 2021 @Damian może coś podgryzło łodygę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian 3 Napisano 5 Września 2021 Mysle ze masz racje bo bylem zobaczyc i teraz juz jest wyczuwalne jakby złamanie. Jest bardziej miękkie w tym miejscu i widac jakby takie małe nacięcia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 5 Września 2021 @Damian Mordo, w moim przypadku to było przelanie, a nie wysuszenie 😛 i u ciebie wygląda to idealnie tak samo, napewno ci korzenie nie zaczęły gnić? Ja po prostu przesadziłem i po dniu wróciło do normy, tyle ze ja indoor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian 3 Napisano 5 Września 2021 Nie nie nie mordeczko przelanie nie mogło być bo ani deszczu nie było ani ja nie podlewał za duzo 😁 Łodyga w jednym miejscu przy szczycie jest miękka troche i sie zgina jak ruszysz a widac takie jakby małe nacięcia wokoło lodygi . Pierwszy dzień napewno tego nie bylo i lodyga byla sztywna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Września 2021 @Damian odetnij ją i tyle bo chyba się nie podniesie 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 5 Września 2021 @Damian Kolego, to ze nie pada i ze nie podlewasz, nie zmienia faktu ze woda moze sie magazynować 🙂 Ja bym zostawił ją na pare dni w spokoju, po czym porządnie po paru dniach podlał z jakimś organicznym. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian 3 Napisano 5 Września 2021 12 godzin temu, Szym napisał: @Damian odetnij ją i tyle bo chyba się nie podniesie No nie wiem czy to nie zaszkodzi . Jakas dziwna ta łodyga dla mnie jest . Dogladam czesto i nic się nie zmienia 11 godzin temu, KryspieK napisał: @Damian Kolego, to ze nie pada i ze nie podlewasz, nie zmienia faktu ze woda moze sie magazynować 🙂 Ja bym zostawił ją na pare dni w spokoju, po czym porządnie po paru dniach podlał z jakimś organicznym. Panie kolego sprawdzałem miernikiem i bylo sucho. Teraz jak podlewam to pokazuje ok woda. No nie wiem bo zeby tak tylko glowny szczyt opadl a reszta wporzadku to nie spotkałem się z czymś takim i nie wiem co jest grane 3 minuty temu, Damian napisał: No nie wiem czy to nie zaszkodzi . Jakas dziwna ta łodyga dla mnie jest . Dogladam czesto i nic się nie zmienia Panie kolego sprawdzałem miernikiem i bylo sucho. Teraz jak podlewam to pokazuje ok woda. No nie wiem bo zeby tak tylko glowny szczyt opadl a reszta wporzadku to nie spotkałem się z czymś takim i nie wiem co jest grane Chociaż moze i coś w tym jest związane z wodą bo predzej nie było jak zawsze podlac a raz nawet 2 tygodnie nie dostala wody a byla pod daszkiem foliowym i moze teraz ją to przerosło bo juz zwyczajna suszy . A ja dzis jeszcze zalałem ją bo bylo gorąco. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 5 Września 2021 @Damian ja się spotkałem z takim zjawiskiem często że jak miałem duże krzaki to jedna gałązka zdychała a reszta była ok, to nie przypadek coś musi być z tym bo przy dużych krzakach często się to działo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian 3 Napisano 6 Września 2021 17 godzin temu, Andi napisał: @Damian ja się spotkałem z takim zjawiskiem często że jak miałem duże krzaki to jedna gałązka zdychała a reszta była ok, to nie przypadek coś musi być z tym bo przy dużych krzakach często się to działo I myslisz ze to jakis robak jo . Jak ostatnio napisałeś to się przyglądałem nie raz i dużo na to wskazuje ze moze byc robak w środku łodygi. Troszkę przykro bo to glowny szczyt i juz raczej nie odżyje. Tylko nie wiem czy go odciąć vzy nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 6 Września 2021 @Damian odetnij @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian 3 Napisano 7 Września 2021 20 godzin temu, Andi napisał: @Damian odetnij Jednak siedzial robak w środku. Odcielem i była łodyga pusta a w niej robak . Oby tylko nie było następnych w środku bo będzie masakra 11 minut temu, Damian napisał: Jednak siedzial robak w środku. Odcielem i była łodyga pusta a w niej robak . Oby tylko nie było następnych w środku bo będzie masakra 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 7 Września 2021 @Damian a to skubaniec, weź go teraz usmaż to może jaka faza będzie jak najadł się zioła 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian 3 Napisano 8 Września 2021 Odcielem jeszcze kawałek niżej jedna zdrową galazke i drugi siedzial ale dalej juz widzę łodyga pełna to zakleiłem dziurę. A galazka do ziemi i pusci korzenie 😁😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 8 Września 2021 wiadomo jaki to owad? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian 3 Napisano 8 Września 2021 Tak jak czytałem i widzialem zdj to jakiś "opuchlak" czy coś takiego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzykrzysztof 12 Napisano 9 Września 2021 @onyx nalewke na robaku można by sporządzić 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian 3 Napisano 10 Września 2021 Po odcięciu szczytu i dwóch następnych gałązek roslinka ladnie .🙂🙃 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Września 2021 @Damian Ładnie się prezentuje, ale o ile nie mieszkasz w "ciepłych krajach", to marne szanse, że dojdzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian 3 Napisano 13 Września 2021 W dniu 10/09/2021 o 15:03, Zielone krainy napisał: @Damian Ładnie się prezentuje, ale o ile nie mieszkasz w "ciepłych krajach", to marne szanse, że dojdzie. No tez tak mysle . Ale zobaczymy jak będzie pogoda . Na początek chcialem zrobic folie a jak bedzie jeszcze chłodno to trza bedzie wykopać i pod lampe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach