Gość Ooo Jesu Napisano 4 Października 2021 3 minuty temu, Zielone krainy napisał: albo sam coś przy kiełkowaniu zepsułeś, 5 lat temu sadzilem outdor 10 Durban Poison,bez kielkowania smiesznego,namaczania ani nic TYLKO paluchem dziura w ziemi i 100% kielkowalnosci miałem i kazda jedna dozyla. Teraz obchodze się jak z jajkiem a chuja nic nie pomaga. Nasiona stare pewnie były,trzymać też ich nie trzymalem tylko po dostarczeniu poszły w ziemię. 3 minuty temu, Zielone krainy napisał: albo sam coś przy kiełkowaniu zepsułeś, 5 lat temu sadzilem outdor 10 Durban Poison,bez kielkowania smiesznego,namaczania ani nic TYLKO paluchem dziura w ziemi i 100% kielkowalnosci miałem i kazda jedna dozyla. Teraz obchodze się jak z jajkiem a chuja nic nie pomaga. Nasiona stare pewnie były,trzymać też ich nie trzymalem tylko po dostarczeniu poszły w ziemię. 3 minuty temu, Zielone krainy napisał: albo sam coś przy kiełkowaniu zepsułeś, 5 lat temu sadzilem outdor 10 Durban Poison,bez kielkowania smiesznego,namaczania ani nic TYLKO paluchem dziura w ziemi i 100% kielkowalnosci miałem i kazda jedna dozyla. Teraz obchodze się jak z jajkiem a chuja nic nie pomaga. Nasiona stare pewnie były,trzymać też ich nie trzymalem tylko po dostarczeniu poszły w ziemię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Października 2021 (edytowane) @Zielone krainy ale czaisz że tak samo kiełkowałem jak nasionka w gratisie które dostałem, na tym samym gaziku, a których kielkowalnosc była 100% Nasionka które ja trzymałem przez około pół roku w złych warunkach wyszły lepiej niż te które zamówiłem. Mogę ci pokazać przykład skittlez której nie dawałem szans Edytowane 4 Października 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Października 2021 @Ooo Jesu Raz byś napisał to by do mnie też dotarło trzy razy pod rząd nie musiałeś :D Pestki mogę być stare , sklep wyzbywa się wpierw staroci, a jak jeszcze trzymają je w złych warunkach to nie dziwne, że potem kiełkowanie jest takie, jakie jest. Ja mam stale kiełkowanie 100% , raz przy producencie firmy " krzak" miałem kiełkowanie na 80 % , więc obecnie, jak biorę od dobrego producenta, a jadę do sklepu osobiście i sobie przebieram w pestkach, to mam 100 % kiełkowania. @konopny_janusz No to dostałeś stare pestki, jakie trzymano w złych warunkach, pozbyli się tego, co im zbywało . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Października 2021 @Zielone krainy to co mam wyrzucić tego planta co jako jeden na 3 wykiełkował? Jakoś tam idzie, ogólnie potrzebował więcej czasu żeby wyjść z ziemii, ale czy w przyszłości roślina będzie jakoś upośledzona że tak powiem przez to? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 4 Października 2021 @Zielone krainy wychodzi na to że jedynie z takich miejsc warto zamawiać coś co najczęściej się sprzedaje czyli pewnie jakieś AK 47 itd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Października 2021 (edytowane) @konopny_janusz Na cholerę? Wyszedł to znaczy , że pestka była w porządku, nie każda pestka będzie do niczego nawet, jak była źle przechowywana i ma swoje lata. @onyx No ja wole jechać osobiście, pooglądać, jak to przechowują i sobie z tego wybrać coś, co mi się wydaje, że jest w porządku. No i przy takim podejściu z kiełkowaniem nie miałem, jak dotąd problemów. Edytowane 4 Października 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ooo Jesu Napisano 4 Października 2021 49 minut temu, Zielone krainy napisał: Raz byś napisał to by do mnie też dotarło trzy razy pod rząd nie musiałeś Sorry ale lekko zadżumiony jestem i Internet coś nie trybi też he he 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Października 2021 @Ooo Jesu Jasne rozumiem, dla jaj to napisałem, wiem że to celowe nie było. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach