Skocz do zawartości
Rolnik_420

5x BlueDream/5xDr.Widow + 4 grstisy 2x450w LED (sezony)

Rekomendowane odpowiedzi

Plecha zaatakowała jeden ze szczytów, na szczęście nie główny ale i tak szkoda. Zauważyłem tylko jeden mały dziwnie wyglądający listek, który mnie zaniepokoił, a po odchyleniu topa ukazało się to co na zdjęciu. Jakiś czas temu padł mi jeden mieszający wiatrak i zostal jeden. Myślałem, że tak dociagnie do końca ale najwidoczniej może być ciężko.... 

Jaką wilgotność trzymać na tym etapie? 40% czy więcej? 

Fotki: 

20211005_212002.jpg

20211005_212102.jpg

20211005_213836.jpg

Edytowane przez Rolnik_420

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@Rolnik_420 Coś tam by jeszcze dało, zależy ile zostało ci do ścinki. Usuń zainfekowane topy i popraw warunki, bo plecha od tak nie łapie roślin.

@grolsch3 Pryskam preparatem kupnym, jakim jest Biobizz LeafCoat, to coś podobnego, jak Canna Cure.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Zielone krainy w ciemno zamówiłem leafcoat, wszytko prawie mam z biobizz, więc zaufałem tej marce. Teraz tylko mnie utwierdziłeś w słusznym wyborze 😁 dzięki i pozdro 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

Sory, że nie aktualizowane pod koniec ale pracy przy pannach było sporo. Zacząłem ścianke 20 października i wczoraj skończyłem trymowanie ostatniej rośliny.  Wszystkiego wyszło 945g, nie licząc tego co bylo odcinane przy pleśni oraz tegoco wypalilem. Największy plon dala jedna z odmiany Blue dream - 85g, a najmniejszy 50 z Dr widow.

5x Dr Widow - 336

5x Blue dream - 376

Girl scout cookie - 52 

Northern lights - 75

Critical crack - 50

Jon snow - 56

Zdjęć wszystkim z osobna nie robilem, dodaje te które mam. Pierwsza będzie Dr Widow i druga blue dream przed ścianką. Brakuje też jednego słoika na zdjęciu.

Dziękuję za wszystkie porady i możliwe, że wrócę w przyszłym roku z następną fotorelacją.

Fotorelacje mozna przenieść do zakonczonych. 

20211020_130334.jpg

20211025_200218 (1).jpg

20211107_194525.jpg

20211110_200229.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi