Riick 3 Napisano 25 Sierpnia 2021 Witam. Czy ktos z Was wpadl juz na taki pomysl jak ponowna filtracja starej pozywki? Filtry ro sa dosyc tanie i wpadlem na taki pomysl podczas planowania automatyzacji uprawy. Ciekaw jestem szybkosci zużywania sie wkladow w filtrze no i oczywiscie jakosci tej wody. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 25 Sierpnia 2021 to raczej zły pomysł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Riick 3 Napisano 26 Sierpnia 2021 Rozumiem przez to ze jakies mineraly czy pierwiastki nie zostana przefitrowane? Czy w jakims innym zakresie woda nie bedzie trzymala parametrow? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 26 Sierpnia 2021 @Riick filtry RO potrzebują ciśnienia, więc potrzebowałbyś pompki i to mocnej. Do tego w takim filtrze 2/3 wody się marnuje, albo musi zostać ponownie przepompowana przez filtr. Moim zdaniem słaby pomysem, bo co to za automatyzacja, jak na koniec masz czystą wodę, do której musisz dodać nowe nawozy. Kranówka jest tania i pod ciśnieniem Żeby nie było, że jestem goło słowny-sam używam wody RO i w wilmach mogę zostawić rośliny same sobie na tydzień. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Riick 3 Napisano 26 Sierpnia 2021 Nie wzialem pod uwage ilosci odrzutu wody. Faktycznie nieoplacalne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 26 Sierpnia 2021 4 godziny temu, Riick napisał: Nie wzialem pod uwage ilosci odrzutu wody. Faktycznie nieoplacalne https://www.euro.com.pl/dzbanki-filtrujace/brita-dzbanek-filtrujacy-marella-xl-niebieska.bhtml?gclid=CjwKCAjw95yJBhAgEiwAmRrutKYYgwA9WTXj2dD0dgX9J0hvl8q6tO1u7X-nE47VC_gsbdSsXwU4pBoCGdkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Taki dzbanuszek sobie kup i jest bomba. Zuzytego filtra NIGDY, PRZENIGDY nie uzywasz ponownie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach