trojkolorowy 0 Napisano 19 Sierpnia 2021 Dwa miesiące temu kupiłem ziemie lightmix i przesypałem ją do doniczki 9L już miałem jej użyć niestety były problemy z kiełkowaniem, potem brak czasu i tak sobie leżała w pokoju przez te dwa ostatnie miesiące. Nie padały na nią promienie słoneczne, jest całkowicie sucha, zastanawiam się czy można ją teraz bezpiecznie użyć, czy nie straciła jakiś składników odżywczych lub czy nie pojawiły się tam jakies bakterie/szkodniki, proszę o poradę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Sierpnia 2021 @trojkolorowy Składników odżywczych nie straciła, ale czy jakiś szkodnik typu ziemiórka nie złożył w niej jaj, to tego ci nikt nie zagwarantuje, bo tego nie wie. Jednak ogólnie rzecz biorąc jest zdatna do użytku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trojkolorowy 0 Napisano 20 Sierpnia 2021 Poczytałem o tych ziemiorkach, jeśli ziemia była całkiem sucha przez tak długi okres czasu to raczej niemożliwe żeby dalej tam były więc chyba zaryzykuje, dzięki za odpowiedz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 20 Sierpnia 2021 @trojkolorowy Tylko weź ziomek tą ziemię wysyp z donicy przejrzyj jak to wygląda i spulchnij tą ziemię,rozdrobnić trochę. Bo jak ona wyschła na wiór to pewnie się bryła zrobiła, wody nie będzie dobrze pić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach