Ważniak 191 Napisano 1 Sierpnia 2021 Ja mam zaczęty projekt lampy do boxa 50x50. Zasilacz HLG-185H-C1050B około 200zł 4X Led COB CLU048 Kolejne 200zł Radiator. Firma Piekarz ok 100zł Wychodzi na to że zmieszczę się w 600zł. I będę miał konkretny produkt na co najmniej 10 lat. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 1 Sierpnia 2021 mam prawie identyczną konfigurację tylko mocniejszy zasilacz i o 2 diody mniej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 1 Sierpnia 2021 Dwie diody mniej radiator z odzysku i w 300zł można się zmieścić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 1 Sierpnia 2021 to w teorii, a w praktyce kto ci da radiator za darmo w tych czasach 😄 jedynie jakbyś po złomie pochodził to za grosze weźmiesz, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 1 Sierpnia 2021 Ze starego kompa, radiator procesora można wykorzystać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 1 Sierpnia 2021 radiator procesora jest za mały, nie odprowadzi dobrze ciepła bez aktywnego chłodzenia jakim są np. wentylatory, a w uprawie każdemu chyba zależy na możliwie jak najcichszym działaniu sprzętu, więc na 4 coby każda musiałaby mieć po 1 takim radiatorze, a nad radiatorami wentylatory, złącz to później w całość... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach