mirecki 755 Napisano 27 Lipca 2021 Cześć. Zauważyłem że jak palę z vapka to tak jakbym się "pompował ". Wiem że dziwnie to brzmi ale czuję że mam w tedy wzdęcia i próbuje pozbyć się tego powietrza z jelit. Niezależnie od tego co bym zjadł to po ok 10-15 minutach od palenia odczuwam coś takiego. To nie jest raczej normalne 😜 nie ukrywam że wpływa to na mój komfort Bywało też tak że aż mnie brzuch bolał ale to bardzo rzadko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 27 Lipca 2021 (edytowane) @mirecki pewnie musisz wypracować inną technikę zaciągania Edytowane 27 Lipca 2021 przez Zielarka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 27 Lipca 2021 @Zielarka ale nie wiem jak 😜 a w formie pokarmu to nie chce bo raz że faza wejdzie z opóźnieniem, dwa że będzie znacznie dłuższa a trzy to nie zawsze da się to opanować 😜 z resztą sama wiesz jak jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 27 Lipca 2021 @mirecki może z florą bakteryjną coś nie tak, przejdź na zdrową diete żeby nie nabawić się przerostów bakteryjnych czy grzybiczych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 27 Lipca 2021 @Szym myślę że jem bardzo zdrowo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 27 Lipca 2021 To całkowicie normalne pod warunkiem, że stwierdzono u ciebie IBS 😛 mam dokładnie to samo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 27 Lipca 2021 @KryspieK byłeś z tym u lekarza żeby stwierdzić? Bierzesz jakieś tabletki typu espumisan? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 27 Lipca 2021 Byłem z bólami i wzdęciami, stwierdzono IBS, niestety dla nas, choroba ta jest nieuleczalna, można leczyć tylko objawy. (Dostałem TOrecan + Meteospasmyl) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 27 Lipca 2021 @KryspieK często to jest cos z bakteriami przerosty albo z grzybami to jest nowość lekarze tego nie znają, moge podać na priv namiary do specjalistki co się zajmuje tego typu sprawami 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 28 Lipca 2021 @Szym Dziękuje za chęć pomocy, ale mam tu na pomorzu swoją specjalistkę 😄 Póki zdaje się do jej zaleceń, to praktycznie nie mam objawów 😄 Fakt faktem, coś kiedyś wspominała, że IBS prawdopodobnie ma coś wspólnego z florą bakteryjną i stresem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Października 2021 Większość tych przypadłości jest do wyleczenia, lekarze pierrrrdola tak jak im karza lobbyści. I niby nie ma lekarstwa na raka...czyżby??? Swoją drogą też mnie bolą bebechy po jaraniu ale od żarcia, żre jak krowa i dlatego... W dniu 28/07/2021 o 09:08, KryspieK napisał: florą bakteryjną i stresem. Trzeba jeść kwaśne produkty i flora się odbuduje. Np maślanki,kapusniaki,naturalne jogurty, ogólnie wszystkie kiszonki, zadnych wedzonek typu wędzony boczek lub ryba. I warzywa zielone typu jarmuż, kapusta, itp trza żreć na masową skalę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach