Born00 0 Napisano 21 Lipca 2021 Witam hodowlaną rodzinkę. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Jestem „świeży” w sprawach sadzenia, to moje pierwsze roślinki. Otóż na Liściach pojawiają mi się jasno brązowe plamki, w jednej roślince przerodziło się to wręcz w dziurki, a niektóre maja ciemne czarne małe, wręcz wyglądają jak jakiś „Olej”. Czy mógłby mi ktoś zdiagnozować co to i jak mogę na to zaradzić ??? Będę bardzo wdzięczny dobrzy ludzie :/ Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Policyjnykot17 3 Napisano 21 Lipca 2021 @Born00 Zobacz czy nie chodzą pod liśćmi takie małe pajączki, lub inny syf, osobiście ja na swoich ak też miałem takie białe kropeczki i myślałem, że to choroba, ale okazało się, żę był to przędziorek 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Born00 0 Napisano 21 Lipca 2021 Dzięki za info, to sytuacja z przed 3 dni. Jutro sprawdzę i dam znać jak wyglada oraz odświeżę fotki. Każda informacja się przyda. Niepokojom mnie tez te kropki na liściach, praktycznie każdym.. postaram się przestudiować tematy tu z forum po pracy, może znajdę odpowiedź. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 25 Lipca 2021 (edytowane) zrób profilaktycznie oprysk canna curem. bo roślinka mogła paść ofiarą mączlika. Edytowane 25 Lipca 2021 przez LiitlebigWeed 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Born00 0 Napisano 1 Sierpnia 2021 Na dzień dzisiejszy wyglada to tak. Spryskałem tym canna curem, zobaczymy. Mam nadzieje, że jakoś zwalczy te szkodniki, bo już fajnie kwitnie i chyba nie długo zostało. Dzięki za pomocy Panowie 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Born00 0 Napisano 9 Sierpnia 2021 Siemano. Mam pytanie, liście mi „brązowieją” w szczególności zaczęło się to od szczytu. Jestem laikiem, wiadomo coś co się dzieje i czy to normalne ? Wczoraj jeszcze tego nie było. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Sierpnia 2021 @Born00 tam się nic nie dzieje złego albo plecha, nie wiem nie widać dobrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Born00 0 Napisano 9 Sierpnia 2021 Myślałem ze może przesadziłem z nawozem, siedzą w szklarni, ostatnie dwa dni była słaba pogoda. Przeleje woda ziemie obficie i zobaczę jutro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach