KryspieK 92 Napisano 20 Lipca 2021 Siemanoo wszystkim, mam do was jedno pytanko, co sądzicie o takiej żaróweczce?: https://zeed.pl/pl/p/ZAROWKA-LED-GROW-LIGHT-DO-UPRAWY-ROSLIN-40W-E27-FULL-SPECTRUM-BIALE-SWIATLO-/193 Ponoć żarówka ta jest na diodach smd 5730, posiada pełne spektrum. DANE TECHNICZNE: Moc maksymalna - 40W Ilość diod - 40 szt 5730 full spektrum Jasność: 973 lumenów Barwa: 2933 K - biała ciepła Wymiary: średnica 58 mm, długość 95 mm Zasilanie - 230V Żywotność >30 000 H (3,5 roku świecenia po 24h dziennie!) Temperatura pracy -20* - + 50* Certyfikaty: CE, RoHS, FCC Pobór prądu: ~7,2W Materiał: Aluminium Chce zacząć nowy projekt, niestety wszystkie growboxy są "zajęte" i musze się posiłkować starą szafką heh, stąd pytanie o tę żarówke, da ona rade na 1 roślinke w wymiarach 30x50x100? Wentylacja działa, swoje sprawdzone podłoża i doniczki posiadam, nawozy, woda, ph, wilgotnosc - wszystko w jak najlepszym porządku, jedyne to czy ta żarówka da rade, żeby z 20-30g suchego wyszło? 😛 Z góry dziękuje za każdą odpowiedź ! 🙂 *Kiedyś próbowałem hodować na żarówkach led, szło to wolno i karłowato, ale zawsze coś wyciągałem, aczkolwiek ja i ledy to najwięksi wrogowie i nie poradzę sobie sam z "doborem" 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 20 Lipca 2021 @KryspieK to ze 3 takie byś musiał dać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 22 Lipca 2021 Dobrze ze wzialem od razu 4 XP Zalezy mi na tym zeby roslinka przezyla, poki w boxie sie miejsce nie zwolni, na co i tak mam marne szanse, a niestety kielka nie wycofam w rozwoju :v @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 22 Lipca 2021 Masz sezon? A kiedy to miejsce się zwolni? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 22 Lipca 2021 Same sezony, jakoś auto do mnie nie przemawia. Najszybciej druga polowa wrzesnia zwolnie miejsce. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach