Bestja99 2 Napisano 18 Lipca 2021 Siemanko wydaje mi sie ze jak na 18 dzien sa o wiele za male . Wie ktos czym moze byc to spowodowane swiatlo temperatura wilgotnosc ? Jestem poczatkujacy takze wszelkie rady mile widziane . Pozdrawiam Odmiana Gorilla Glue Automat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 18 Lipca 2021 @Bestja99 no wyglądają tak ja by miały 7 dni, opisz dokładniej jaki masz sprzęt temperature? Wilgotność, ziemię, pH itd to może uda się znaleźć przyczynę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bestja99 2 Napisano 18 Lipca 2021 Lampy chinczyki kupilem wszystko w zestawie ale na 100% bede chcial je zmienic Temperatura roznie miedzy 21-26c Ph zawsze staram sie ustawic na 6 posadzone sa w kokosie z mieszanka perlitu a wilgontos jest miedzy 60-70% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 18 Lipca 2021 @Bestja99 a jaki rozmiar boxa? Brakuje dobrego oświetlenia. Młode się wyciągają i są do tyłu z rozwojem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bestja99 2 Napisano 18 Lipca 2021 https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07Z7Z8S9F/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o03_s00?ie=UTF8&psc=1 ogolnie to jest caly sprzet @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 18 Lipca 2021 @Bestja99 a ile cm od sadzonek trzymasz lampy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bestja99 2 Napisano 18 Lipca 2021 50-60 cm 9 sadzonek najedna lampe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 18 Lipca 2021 czy tylko mi się wydaje jakby miały za sucho? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 18 Lipca 2021 @Bestja99 a to nie jest tak że kokos sam w sobie jest jałowy? potrzebne mu są nawozy i nazwałbym to "kokosoponiką" bez papu rośliny nie urosną w kokosie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bestja99 2 Napisano 18 Lipca 2021 A no wlasnie prze pierwsze dwa tygodnie nic nie dostawaly tylko wode Ostatnio zaczalem je karmic Grow A / BExceluratorem i super thriwem ale to co drugie podlewanie . myslicie ze powninienem co podlewanie dawac im papu? 12 minutes ago, konopny_janusz said: czy tylko mi się wydaje jakby miały za sucho? Na gorze mi wysycha szybko ale na 2cm jest dosyc wilgotno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 18 Lipca 2021 @Bestja99 Uprawę w kolosie zaczynasz odrazu na nawozach, kokos to nie ziemia nie ma w sobie minerałów potrzebnych na pierwsze dni/tygodnie życia rośliny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bestja99 2 Napisano 18 Lipca 2021 2 minutes ago, Majki said: @Bestja99 Uprawę w kolosie zaczynasz odrazu na nawozach, kokos to nie ziemia nie ma w sobie minerałów potrzebnych na pierwsze dni/tygodnie życia rośliny Jak to sie mowi czlowiek uczy sie cale zycie 😄 Na kokosie co podlewanie z uzywkami czy powiedzmy co drugie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 18 Lipca 2021 @Bestja99 ogólnie jeśli jesteś nowicjuszem to bym je przesadził do ziemi bo z kokosem jest trochę zabawy i najlepiej jest mierzyć ec roztworu ale to ja bym tak zrobił jeśli czujesz że podołasz zadaniu to nic tylko życzyć ci powodzenia stary! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bestja99 2 Napisano 18 Lipca 2021 @onyx No czlowiek na szybko chcial zrobic za duzo czasu na nauke nie bylo i tak wyszlo , jest tutaj na stronie jakis poradnik dla automatow indoor na coco?Z araz pomysle cos to rzeczywiscie je przesadze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 18 Lipca 2021 @Bestja99 kup sobie wór ziemi biobizz light mix przesadź je i masz spokój z laniem nawozów na cały okres Wega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bestja99 2 Napisano 18 Lipca 2021 1 hour ago, konopny_janusz said: 1 hour ago, onyx said: @Bestja99 ogólnie jeśli jesteś nowicjuszem to bym je przesadził do ziemi bo z kokosem jest trochę zabawy i najlepiej jest mierzyć ec roztworu ale to ja bym tak zrobił jeśli czujesz że podołasz zadaniu to nic tylko życzyć ci powodzenia stary! 1 hour ago, onyx said: 2 minutes ago, onyx said: @Bestja99 kup sobie wór ziemi biobizz light mix przesadź je i masz spokój z laniem nawozów na cały okres Wega Nawet teraz jak patrz to A/B jest do ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 18 Lipca 2021 @Bestja99 Sam popełniłem ten sam błąd, tyle ze ja się zczailem jakieś 2-3lata później jak zacząłem więcej czytać na ten temat. Powiem ci ze przesadzenie ich do ziemi tez jest ryzykowne szczególnie gdy są takie malutkie i wsadzone do donic docelowych, uszkodzenie małego korzonka mogło by tragicznie wpłynąć na roślinę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bestja99 2 Napisano 18 Lipca 2021 @Majki To co myslisz starac sie je odratowac w tym kokosie czy sie z tym nie jebac tylko zrobic to od poczatku ? 2 hours ago, onyx said: @Bestja99 kup sobie wór ziemi biobizz light mix przesadź je i masz spokój z laniem nawozów na cały okres Wega Nawet teraz jak patrz to A/B jest do ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 18 Lipca 2021 @Bestja99 Wszystko zależy jaki masz cel i co chcesz osiągnąć, jeżeli czas cie nie goni to bym spróbował w kokosie, ogarnął miernik EC, nawozy i dużo czytał na temat uprawy w kokosie, jest tu pare fotorelacji są różne poradniki, wiec myśle ze jak zapniesz pasa i się przyłożysz to dasz radę to poprowadzić do końca tak jak to zacząłeś. Problem tez jest w tym ze to są automaty i już straciły sporo dni żeby się dobrze rozrosły i już im dużo czasu na Wega nie zostało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bestja99 2 Napisano 19 Lipca 2021 16 hours ago, onyx said: @Bestja99 kup sobie wór ziemi biobizz light mix przesadź je i masz spokój z laniem nawozów na cały okres Wega @onyx no to zaczynam od nowa mam tylko jedno pytanie czy te odzywki starcza do ziemi , i czy ta ziemie biobizz light z czyms wymieszac np perlit czy sama ziemia starczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach