Klaudiaa90 1 Napisano 10 Lipca 2021 (edytowane) Panowie, jakie znacie dobre triki na ostatnie dni przed scieciem rosliny ? Slyszalam, ze np na ostatnie 3 doby mozna wylaczyc calkowicie oswietlenie, lub ograniczyc barwe czerwona w panelach led. Dodatkowo np zmniejszyc wilgotnosc zeby delikatnie zestresowac rosline. Podzielcie sie swoimi sztuczkami na zoptymalizowanie plonu w samej koncowce. Edytowane 10 Lipca 2021 przez Klaudiaa90 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 10 Lipca 2021 woda z lodem kilka podlań ostatnich, 48h ciemni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudiaa90 1 Napisano 10 Lipca 2021 Z lodem ? Ciekawy pomysl, przyznam, ze nigdy nie slyszalam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 10 Lipca 2021 woda ok 0 st i do tego lód, na górę doniczki rozprowadzasz zeby sie rozpuścił 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudiaa90 1 Napisano 10 Lipca 2021 A jak z ph ? Obnizyc lub podniesc ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 10 Lipca 2021 Dzielenie łodygi bardzo fajne aby zwiększyć aromat i smak 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Lipca 2021 @spoja a jak to ma wpływać na zwiększenie smaku i aromatu? 😄 pomyśl 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 11 Lipca 2021 @Szym No to już tłumacze, roślina gdy się stresuje zaczyna tworzyć terpeny. Dlatego też robi się fioletowa gdy jest jej zimno, to taki system obronny. Podobnie to działa z lodem, roślina doznaje stresu i produkuje więcej terpenów odpowiedzialnych za smak i aromat. To samo jest z ciemnią na koniec Flo, roślina nagle jest w ciemności i ma obsraną zboroje i nie wie o chuj chodzi. W tym przypadku jest to samo, jak dostaje szpikulca w klate to jest tak kurwa zestresowana ze to chuj i tworzy więcej terpenów. https://www.royalqueenseeds.com/blog-splitting-stems-should-you-take-a-knife-to-your-cannabis-plant-n1207 https://herbiesheadshop.com/blog/cannabis-stem-splitting-all-of-your-questions-answered (Tutaj można więcej o tym poczytać) 5 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 11 Lipca 2021 @Klaudiaa90 lekko przesuszam w ostatnich tygodniach, do tego 3 dni ciemni przed ścięciem, miała być teraz żarówka uv-b ale zobaczymy bo mało miejsca mi zostało, a żarówka powinna wisieć jakieś 40cm nad roślinami. @spoja nie słyszałem o czymś takim, dobrze że to wrzuciłeś bo to dodatkowa wiedza. z tego co piszą na RQS to ta technika jest już używana od jakiś 50 lat. Ciekawe. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 11 Lipca 2021 @point.99 Ja jak miałem critical kush to połączyłem, lód, dzielenie łodygi i ciemnie. Swoją drogą ciemnia jest najbardziej efektywna przez 72h Dzielenie łodygi też najlepiej robić przez 72h przed ścinką, chyba że automat to 48h Woda z lodem przez ostatni tydzień tylko też trzeba brać pod uwagę to że przez lód roślinka troszkę szybciej dojrzewa. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Lipca 2021 Ja tam wole uprawiać bez takich zabiegów i tak, jak dobrze się uprawę poprowadzi to palenie jest tak mocne, że jakby było mocniejsze to sam nie byłbym w stanie tego konsumować w żadnej postaci. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 11 Lipca 2021 @Zielone krainy kwestia nastawienia, ja to traktuje bardziej jako zabawe. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Lipca 2021 @spoja No jak ktoś lubi takie "eksperymenty" to jasne można się bawić, ale to dla mnie trochę przerost formy nad treścią, bo i bez takiej zabawy wychodzi temat, jakiemu nic nie można zarzucić, ale jak kto woli, jak komuś coś to daje to czemu nie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach