michas131 23 Napisano 9 Lipca 2021 Czesc ogolnie roslinki juz hulaja w boxie ale mam pewien problem otoz przy kupnie wentylatora nie spodziewalem sie ze bedzie on troche halasowac wiecej niz troche do pewnego czasu mi to nie przeszkadzalo ale nastaly niespokojne czasy i ze wzledu na czynniki zewnetrzne potrzebuje kupić nowego lub wygłuszyć go (preferowalbym to 1 bo nie mam za duzo czasu do zabawy) Growbox 60/60/160 marshydro ts600 czy jakis wentylator 100m3/h starczy ( teraz posiadam cos okolo 200m3 przeczytalem na forum ale chlop miał prawdopodobnie inna lampe niz led i grzalo w boxie) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 9 Lipca 2021 @michas131 polecam TD SILENT. Ja w takim samym namiocie używałem 250m3. zamontowany był na zewnątrz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 9 Lipca 2021 @point.99 bez obrazy ale w tym boxie chcialbym cos dyskretnego a nie wydech odrzutowca xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 9 Lipca 2021 (edytowane) @michas131 nie obraziłem się, powiedziałbym raczej że poprawiłeś mi humor💯😁💯 Edytowane 9 Lipca 2021 przez point.99 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 10 Lipca 2021 11 godzin temu, michas131 napisał: czy jakis wentylator 100m3/h starczy Za mało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 10 Lipca 2021 @Zielarka @point.99Wiec zostaje tylko jedno zrobic jakis tłumik by maxymalnie wygluszyc wiatrak wczoraj cos kombinowalem i wyciszyło ok o 20db z poziomu 43db przy pomiarze aplikacją na telefonie ale to wciąż za malo więc sproboje cos pokombinowac z wełną szklana @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 10 Lipca 2021 . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 10 Lipca 2021 @michas131 jeśli chcesz cicho to najpierw musisz kupić wentylator który fabrycznie ma mało dB i go jeszcze wyciszyć tak np. jak ja to zrobiłem. Można kupić tłumiki albo zrobić ale czy wtedy będzie to dyskretne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 10 Lipca 2021 @point.99 mógłbys zarzucic czyms nie za miliony? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 14 Sierpnia 2021 Jaka średnica wentylatora? Być moze znajdziesz jakiś pasujący za grosze od jakiegoś Peceta, który powinien być o wiele cichszy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach