spoja 68 Napisano 9 Lipca 2021 Siema ja znów z pytankiem, czy rozmiar donicy wpływa na długość ogólnego czasu do plonu. To znaczy czy mozliwe jest to ze trichomy są juz mleczne 3tyg przed tym co zapowiadał producent. Moja lupka prawde mowiac nie jest zbyt dokładna i nie jestem pewien na 100% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Lipca 2021 Godzinę temu, spoja napisał: Siema ja znów z pytankiem, czy rozmiar donicy wpływa na długość ogólnego czasu do plonu. To znaczy czy mozliwe jest to ze trichomy są juz mleczne 3tyg przed tym co zapowiadał producent. nie, to co producent pisze to jedno a realny czas może być dłuższy albo krótszy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 14 Sierpnia 2021 Producent zawsze podaje przyblizony czas, na co mozna brać poprawie +/-. A jezeli chodzi o wielkość donicy, jedyne co ogranicza to miejsce dla korzeni, co równa się ze wzrostem rośliny. Mniejszy pojemnik = mniejsza roślina. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 14 Sierpnia 2021 Powiem wam jednak,że.... Roślina posadzona w donicy 1,3L jest gotowa prawie 3tygodnie szybciej niż ten sam strain w tym samym wieku w tym samym boxie ale w donicy 8L, szczyty na tej samej wysokości. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 15 Sierpnia 2021 Być moze coś jest w tym, ze im mniejsza roślinka (1.3l na przykładzie Klausa) tym szybciej zakwitnie, po prostu mniejsza "powierzchnia" ? xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach