tomek_m 0 Napisano 8 Lipca 2021 Witajcie, co myślicie o suszeniu w suszarce do warzyw, ziół i owoców mam taką firmy Wartmann suszy w niskiej temp zakres temperatur od 35-80 st. wentylator chodzi cały czas więc myślę że powinno być ok. Jedyny problem to wspaniała woń unosząca się w całym domu ale w moim przypadku to nie problem bo ustawie sprzęta na dworze. Pozdro 3 minuty temu, tomek_m napisał: Witajcie, co myślicie o suszeniu w suszarce do warzyw, ziół i owoców mam taką firmy Wartmann suszy w niskiej temp zakres temperatur od 35-80 st. wentylator chodzi cały czas więc myślę że powinno być ok. Jedyny problem to wspaniała woń unosząca się w całym domu ale w moim przypadku to nie problem bo ustawie sprzęta na dworze. Pozdro Takie coś mam na myśli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Lipca 2021 @tomek_m wysuszyć zapewne wysuszy ale szybkie suszenie powoduje gorszy smak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 9 Lipca 2021 @tomek_m lepiej suszyć normalnie w mniejszej temperaturze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CrazyLOLO666 2 Napisano 9 Sierpnia 2021 No ale można wysuszuc przecież do jakiegoś poziomu wilgotności a potem robić curring w słoikach w celu podbicia smaku i zapachu zioła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 9 Sierpnia 2021 @CrazyLOLO666 jak rozjebiesz terpeny temperaturą to nie będzie już żadnego smaku i zapachu 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 9 Sierpnia 2021 (edytowane) Suszylem już tak, w suszarce firmy Kenwood, w znajomej restauracji. Zapach znika,a w zasadzie robi się zapach siana. Zwykłego siana z nutą marychy. Słoiki już nie pomogły. Zaznaczam od razu ,że nie suszylem etapowo czy coś, poprostu w 35stopniach kilka godzin. Smak byle jaki ale nawet wygląd i kolor tej trawy sie zmieni. Na hujowy. Edytowane 9 Sierpnia 2021 przez KlausKörner 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach