nagato 3 Napisano 7 Lipca 2021 Co może powodować takie plamki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 7 Lipca 2021 @nagato słabe zdjęcie zrobiłeś, powinno byś dokładniejsze. obejrzyj dokładnie liście, szczególnie dolne bo może to być jakiś szkodnik np. przędziorek lub jakiś inny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nagato 3 Napisano 7 Lipca 2021 @point.99 jutro machnę lepsze i wstawie, właśnie oglądałem liście i nic nie widać na nich @point.99 no i jeszcze coś mi liście żre, ale o to podejrzewam ślimaki, jutro zrobię podsypki ze zwirku i trocin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 7 Lipca 2021 @nagato musisz je obejrzeć za dnia i dokładnie bo przędziorki są bardzo małe, dzisiaj jedna osoba z forum miała problem ze szkodnikami, zobacz sobie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nagato 3 Napisano 7 Lipca 2021 @point.99 oke doke, jutro wrzucę dokładne zdjęcia liści itp @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nagato 3 Napisano 8 Lipca 2021 @point.99 obejrzałem liście i nie mogę nic zauważyć, zapobiegawczo opryskalem herbata Wrzucam zdjęcia tak jak mówiłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 8 Lipca 2021 @nagato jak roślinna wyschnie to wtedy zrób zdjęcia liści i całej rośliny bo teraz jest mokra i za bardzo nic nie widać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nagato 3 Napisano 8 Lipca 2021 (edytowane) @point.99 oke doke, na razie może być z tym problem bo pada ciągle, jedyne co zauważyłem to te małe czarne kropki na spodach liści, ale nie mogę ich zidentyfikować, tylko one w dotyku są jak zwykły piasek, myślisz że kurz może tak osiadać? Plamki zaczęły znikać, więc możliwe że to był jakiś niedobór Edytowane 8 Lipca 2021 przez nagato Edycja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 8 Lipca 2021 @nagato jeśli to czarne plamki to ci nie pomogę, może ktoś z bardziej doświadczonych forumowiczów Ci pomoże. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 8 Lipca 2021 To outdoor. Nic jej nie jest. Coś ją pogryzło troszke Albo faktycznie zanieczyszczenia jakieś. Nic jej nie bedzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nagato 3 Napisano 12 Lipca 2021 (edytowane) @point.99 @KlausKörner nowe zdjęcia Cały czas padało i nie miałem jak zrobić szybciej Edytowane 12 Lipca 2021 przez nagato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 12 Lipca 2021 @nagato odśwież sobie ten temat wieczorem, wtedy będzie więcej doświadczonych hodowców na forum, może któryś z nich rozwiąże ten problem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nagato 3 Napisano 12 Lipca 2021 @point.99 oke doke, po prostu bumpa zrobić Jo? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 12 Lipca 2021 Zastanawiam się czy te czarne grudki to nie są odchody jakiegoś robactwa. Coś wpierdziela tą roślinę... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nagato 3 Napisano 12 Lipca 2021 @KlausKörner właśnie nie wiem, od ostatnich zdjęć nje zauważyłem nowych dziurek ani nic, a to spod spodu w dotyku jest jak piasek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach