Grołboks 8 Napisano 27 Lipca 2021 @Zielarka adwa ad11 mierzy tez ph gleby? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 27 Lipca 2021 @Grołboks adwa ad11 służy do pomiaru pH roztworu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NHSTREET 23 Napisano 29 Lipca 2021 Witam Dzień 49 Parametry w normie,plamy na liściach nie rozprzestrzeniają się więc może mogła być to lampa? Ogólnie rośliny jak na moje niedoświadczone oko mają się dobrze, niedoborów na liściach nie zauważyłem nie mniej chciałem zapytać czy w tym dniu(fazie) nie należało by czegoś włączyć ponieważ od początku sama woda 🤷😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 29 Lipca 2021 @NHSTREET jak nie jest głodna to nic nie lej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NHSTREET 23 Napisano 3 Sierpnia 2021 Witam szanownych forumowiczów 👊 Dzień 54 Parametry w miarę stabilne Temp.28/20 Wilg.55/65 Na pierwszym zdjęciu GSC zaczęły żółknąć liście przy największym topie,chyba już czas coś dorzucić do podlania? chyba że spowodowane to może być zbyt bliską odległością od lampy jakieś 15cm? Reszta w normie Jeśli zostaną zauważone jakieś błędy niedobory czy cokolwiek co odbiega od normy prosił bym o opinie 😉jest to moja pierwsza próba z hodowlą więc też człowiek wszystkiego nie dostrzeże Dzięki z góry i pozdrawiam 👊👊👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 3 Sierpnia 2021 5 godzin temu, NHSTREET napisał: Na pierwszym zdjęciu GSC zaczęły żółknąć liście przy największym topie,chyba już czas coś dorzucić do podlania? chyba że spowodowane to może być zbyt bliską odległością od lampy jakieś 15cm? im raczej nie trzeba nawozów, możliwe że żółkną naturalnie te liście, może też coś z ph być nie tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 5 Sierpnia 2021 Troszku nisko swiatlo, ja mojego leda 150w mialem na 40cm,poczytałbym na twoim miejscu jak zaleca producent oraz wygooglowal nazwe sprzetu i szukal opinii innych graczy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smakosz 11 Napisano 6 Sierpnia 2021 Ładnie to wyglada 😉✌️ Pozdrawiam 💪 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,304 Napisano 6 Sierpnia 2021 No buszysko ogromne :)) niezle to wyglada :) Te liscie co zolkna przy glownym topie to na pewno naturalnie ale z tego co widac to jest ten top blisko filtra i bardzo wysoko :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NHSTREET 23 Napisano 7 Sierpnia 2021 (edytowane) Hejka forumowicze Wystąpiły problemy i prosił bym o jakąś podpowiedź 🙏 Problem jak na razie z jedną największą panną tj.NL zaczęły pojawiać się plamy na większej ilości lisci(zdj.1)wygląda mi to na niedobór potasu ale wolę się upewnić. Dwie pozostałe GSC i CK mają się dobrze aczkolwiek musiałem podeprzeć główne szczyty ponieważ niebezpiecznie się przechylały pod naporem ciężaru 😳 Martwi mnie natomiast odległość głównych szczytów NL i GSC od lampy bo jest to już jakieś 10/15cm. a niema opcji podnieść ją więcej niestety 🤷 Zmiany miejsca w boxie też raczej odpada bo tak się rozrosły że boję się że połamię łodygi,jakiś patent? Pozdrawiam 👊👊👊 Edytowane 7 Sierpnia 2021 przez NHSTREET @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 7 Sierpnia 2021 O kurde one juz takie wysokie sa? Masz box 160cmbi siegaja az do gory? Czemu nie mozesz juz podniesc lampy? A ten niedobor no ja niestety nir mam za bardzo pojęcia co to moze byc. Jaka wilgotnosc i temp? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 7 Sierpnia 2021 supercropping calmag daj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NHSTREET 23 Napisano 7 Sierpnia 2021 45 minut temu, Git napisał: O kurde one juz takie wysokie sa? Masz box 160cmbi siegaja az do gory? Czemu nie mozesz juz podniesc lampy? A ten niedobor no ja niestety nir mam za bardzo pojęcia co to moze byc. Jaka wilgotnosc i temp? Bo już jest przy samym suficie🙈@fxxx1337 na automatach w tej fazie można coś jeszcze tworzyć?podam calmag zobaczymy co będzie tem 26,27/-20/22 Wilg.50/55-60/63 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 7 Sierpnia 2021 no supercropping normalnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NHSTREET 23 Napisano 11 Sierpnia 2021 Witam w dniu 61, szczerze powiem martwią mnie liście w NL,nie wiem czym może być to spowodowane, wszystkie mają takie same warunki a występuje to tylko na Northern 🤔pH według pomiarów ok.Zrobilem lekki oprysk z calmag według rady, trochę podlane również z calmag a tak to sama woda od samego początku.Reszta roślin wporzadku nie widać żadnych niedoborów póki co 🙏topy powoli puchną,zapach też już daj znać o sobie także powoli do przodu z wyjątkiem nieszczęsnego NL.Wszelkie sugestie mile widziane👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 426 Napisano 11 Sierpnia 2021 dużo tych topków @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NHSTREET 23 Napisano 18 Sierpnia 2021 (edytowane) Witam Dzień 68 Panowie i panie może ktoś coś? Nie mogę sobie poradzić z NL,plamy na liściach coraz wieksze, wysychają i kolor też nie za ciekawy Woda wyregulowana cały czas,ziemia też odpowiednie pH Dodam że tylko z jednej strony rośliny od strony lampy😳 O co kaman? Temp ok 25 Wilg.50-55 Edytowane 18 Sierpnia 2021 przez NHSTREET @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 18 Sierpnia 2021 @NHSTREET może magnezu im brak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 18 Sierpnia 2021 (edytowane) Edytowane 18 Sierpnia 2021 przez Git 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 19 Sierpnia 2021 Ja obstaje za @onyx , calmag daj. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach