logoss8811 1 Napisano 28 Czerwca 2021 (edytowane) Witam zrobiły mi sie czarne plamki na dolnych liściach boje sie że przenawoziłem ;/ dziennie podlewane wieczorami Nawozy takie jak Bio-grow / Bio bloom i Top.max po 3 ML na litr wody do tego wlewam Biohumus 125 ml na L wody. Albo to jakiś niedobór wie ktoś może co z tym fantem zrobić ? Edytowane 28 Czerwca 2021 przez logoss8811 zła pisownia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brawotv 2 Napisano 28 Czerwca 2021 @logoss8811 Te plamki mogą być właśnie od tego częstego podlewania, czyli jakieś grzybiczne syfy się wdają nie podlewaj jej jakoś przez 3 dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logoss8811 1 Napisano 28 Czerwca 2021 @brawotv odizolować od innych ? roślin czy raczej nie przejdzie na 2 roślinkę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brawotv 2 Napisano 28 Czerwca 2021 @logoss8811 możesz odsunąć od innych byle by się nie stykały a z tymi nawozami to za dużo ja stosowałem co 2 podlewanie musisz trochę to ograniczyć 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logoss8811 1 Napisano 28 Czerwca 2021 @brawotv super dzięki to teraz czekać ale liść i tak odpadnie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 28 Czerwca 2021 Ile liści tak ma? A nie polales tam wodą albo nie pryskales czyms? Miałem podobnie i było to spowodowane wodą i mocnym światłem. Zrobiła się z tego soczewka i wypaliło liście. Ale ty masz popalone końcówki, teraz widzę. Jak reszta liści zdrowa to się nie przejmuj. Jak często lejesz nawozy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brawotv 2 Napisano 28 Czerwca 2021 @logoss8811 sprawdź też ph gleby, a reszta liści jak wygląda ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logoss8811 1 Napisano 28 Czerwca 2021 @KlausKörner nawozy leje dosyć często co podlewam ;/ czyli raz dziennie moze tam cos poleciało na te listki owszem jak podlewalem ale niewielka ilość tylko dolne liście to maja narazie nie widze żeby piętro wyżej cos sie działo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 28 Czerwca 2021 Wydaje mi się że za dużo lejesz nawozów. Odstaw na parę dni. Lej sama wodę z dobrym ph 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 28 Czerwca 2021 @logoss8811 pokaż całą panne 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 28 Czerwca 2021 Flushing jeszcze nie rób. Po prostu odstaw nawozy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logoss8811 1 Napisano 28 Czerwca 2021 @KlausKörner dziekuje 😉 też dodam że krzaczek mały ;/ jest ale jak robile mieszankę do dużych roślinek to porpostu zostawało mi 500ml i zawsze wlewałem do tej małej ;/ do 2 małych 😄 jedna dobrze sie trzyma a 2 robi sie właśnie taka jak na zdj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 28 Czerwca 2021 2 minuty temu, Morenn napisał: @logoss8811 pokaż całą panne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logoss8811 1 Napisano 28 Czerwca 2021 @KlausKörner @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 28 Czerwca 2021 @Morenn? Muszą się koledzy z forum wypowiedzieć, mi trudno jest po tym zdjęciu ocenić. Moim zdaniem odstaw nawozy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logoss8811 1 Napisano 28 Czerwca 2021 @KlausKörner ;( powiedz to ja zrobie sesje tego krzaka jak nie widzisz czy cos 😜 tylko mów 😜 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brawotv 2 Napisano 28 Czerwca 2021 (edytowane) @logoss8811 odstaw nawozy i lej samą wodą z tego co piszesz to za często ich stosujesz 🙂 Edytowane 28 Czerwca 2021 przez brawotv @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 28 Czerwca 2021 Sesje to możesz zrobić tak czy siak. Łatwiej będzie się przyjrzeć. Tak czy inaczej, mi też jeszcze brak doświadczenia, a nie chce ewidentnie wprowadzić cię w błąd. Zrób zdjęcia, ja spróbuję jeszcze kogoś tu sciagnac😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logoss8811 1 Napisano 28 Czerwca 2021 @brawotv @KlausKörner i tak zrobie nawozy odstawie na pare dni zobaczymy co sie stanie 🙂 dziekuje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Czerwca 2021 @logoss8811 ja to bym na twoim miejscu odstawił nawozy do póki nie pojawia się braki bo jak przestaniesz lać tylko przez parę dni to znowu ją na koksujesz, aczkolwiek nie wygląda jak dla mnie jakoś turbo prze nawożona 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach