Ślimor233 0 Napisano 21 Czerwca 2021 Siemano wszystkim. Przychodzę do Was z pytaniem dotyczącym podlewania roślin, które dopiero co zostały wrzucone jako zarodek do ziemi, w dzień bardzo upalny (mam na myśli temperaturę 30 stopni, brak zachmurzenia, mało wiatru). Dziś nasionka wykiełkowały i postanowiłem zapakować je do doniczek. Podlałem je troszeczkę na samym początku po czym wystawiłem na słońce. Po 2 godzinach ziemia była praktycznie sucha. Zastanawiam się teraz, czy mogę je podlać jeszcze raz tak, aby grunt był wilgotny i czy nie wyrządzę żadnej szkody zarodkom. Czy słońce sparzy ziemię jak wlałem do niej trochę wody ? Czy po podlaniu lepiej wstawić je do cienia ? Dajcie znaka. Z góry dzięki. Pozdro ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 21 Czerwca 2021 @Ślimor233 jesli pestka nie wyszla na swiat to moze schowaj doniczke w zacienione miejsce to ziemia nie bedzie tak wysychac? dopiero jak wyjdzie mala roslinka to wystaw na slonce, ja bym tak zrobil ale poczekaj na innych rade bo moze zle pisze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 21 Czerwca 2021 @Ślimor233 musisz utrzymywać cały czas wilgotną glebę, trochę podlałeś w takie upały? jak to moment wysycha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ślimor233 0 Napisano 21 Czerwca 2021 @Szym podlalem tak, aby ziemia była wilgotna i ciemniejsza. Doniczka tez stoi w cieniu 🙂 6 godzin temu, początkujący napisał: @Ślimor233 jesli pestka nie wyszla na swiat to moze schowaj doniczke w zacienione miejsce to ziemia nie bedzie tak wysychac? dopiero jak wyjdzie mala roslinka to wystaw na slonce, ja bym tak zrobil ale poczekaj na innych rade bo moze zle pisze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach