Gram 27 Napisano 9 Czerwca 2021 Cześć a więc tak jak w temacie chodzi mi o idealnej jakości zioło i poprawę smaku żeby zioło waliło na kilometr wiem że suszenie przy 18°C 55-60% wilgotności flush z 2 tyg przed ścinka i ciuring Czy coś jeszcze może wzmocnić zapach i jakość ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 9 Czerwca 2021 @Gram moim zdaniem im dłużej tym lepiej. Dłużej by schlo trymowanie po suszeniu ale większe prawdopodobieństwo pleśni. Usnąć same duze liście i niech schnie cala roślina powierzona do gory nogami z takim warunkami jak napisałeś. Niektórzy Jeszcze stosują water cuuring 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laboratory_ 1 Napisano 25 Czerwca 2021 Zaraz zaraz, suszyc z wilgotnoscia 50% . To by znaczylo ze przy suszeniu trzeba miec wlaczony nawilzacz. No i plecha nie wejdzie? A nie moge miec pochlaniacza wilgoci podczasz suszenia ? To wyjdzie przesuszone ? Czytam czytam i jedni tak robia drudzy inaczej... No nw. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 25 Czerwca 2021 @Laboratory_ 26 minut temu, Laboratory_ napisał: Zaraz zaraz, suszyc z wilgotnoscia 50% . To by znaczylo ze przy suszeniu trzeba miec wlaczony nawilzacz. No i plecha nie wejdzie? A nie moge miec pochlaniacza wilgoci podczasz suszenia ? To wyjdzie przesuszone ? a może warto się nad tym tak nie spuszczać? Jak to mówią: „nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu”. Brak światła, nie za wysoka temperatura, i zachowany obieg powietrza w zupełności wystarczy 25 minut temu, Laboratory_ napisał: Czytam czytam i jedni tak robia drudzy inaczej... Co osoba to inna metoda, dlatego najlepiej jest wypracować sobie własną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ooo Jesu Napisano 18 Września 2021 Zapach zioła ciężko uzyskać,takiego intensywnego aż w nosie kręci. I nawet po miesiącu curringu nic lepiej. Musi być dojrzała przed scieciem,trzeba suszyć ok tygodnia,zależy od odmiany i curring ok miesiąc.Tak mówi teoria a nie wiem czy chociaż 20 % ludzi z forum uzyskuje taki rezultat jak zioło z Holandii. Niby proste a może nie wyjść,też mnie to trochę drażni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach