Skunks69 0 Napisano 1 Czerwca 2021 Witajcie. Mam parę pytań dotyczących mojej uprawy indoor zioła CBD. Mam trzy żarówki po 30W LED i 4 roślinki w tym dwie większe. Obliczyłem że zapotrzebowania lumenów jest w sam raz. Mam pytanie czy wszystko jest okej? Czy będę potrzebował więcej żarówek w późniejszym czasie? Niestety dopiero pod koniec czerwca przyjdzie do mnie panel LED 50W a boję się że będzie za późno już ://. I jeszcze pytanie co mogę zrobić żeby roślinki nie urosły takie duże, wiem że jest LST ale czy coś mogę jeszcze zrobić żeby nie były wielkie bo za dużo miejsca nie mam niestety Podlewam woda z biohummusem 1/3 zalecanej dawki A ziarenka z suszu CBD POZDRAWIAM 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 1 Czerwca 2021 2 minuty temu, Skunks69 napisał: Obliczyłem że zapotrzebowania lumenów jest w sam raz. w ledach na to się nie patrzy 2 minuty temu, Skunks69 napisał: Mam pytanie czy wszystko jest okej? oświetlenie masz słabej jakości mogą się wyciągać rośliny i mogą na kwitnieniu odczuwać braki światła 3 minuty temu, Skunks69 napisał: I jeszcze pytanie co mogę zrobić żeby roślinki nie urosły takie duże, wiem że jest LST ale czy coś mogę jeszcze zrobić żeby nie były wielkie bo za dużo miejsca nie mam niestety jak to fotoperiodyczna odmiana to krótkiego wega dać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skunks69 0 Napisano 1 Czerwca 2021 11 minut temu, Szym napisał: w ledach na to się nie patrzy oświetlenie masz słabej jakości mogą się wyciągać rośliny i mogą na kwitnieniu odczuwać braki światła jak to fotoperiodyczna odmiana to krótkiego wega dać 16 minut temu, Skunks69 napisał: Niestety nie wiem jaka to odmiana. Jaka to ta fotoperiodyczna? I jak dać krótka wegetację? Z panelem LED 50W dodatkowo będzie git? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 1 Czerwca 2021 40 minut temu, Skunks69 napisał: Niestety nie wiem jaka to odmiana. Jaka to ta fotoperiodyczna? I jak dać krótka wegetację? fotoperiodyczna to jak skracasz długość naświetlania to zaczyna kwitnąć dajesz 12/12 41 minut temu, Skunks69 napisał: Z panelem LED 50W dodatkowo będzie git? a jaką masz powierzchnię boksa i jaki panel to ma być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skunks69 0 Napisano 1 Czerwca 2021 To moje chyba nie jest takie fotoperiodyczne. Powierzchnia to 30cm na 30cm panel LED 50W @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uznany ekspert 4 Napisano 1 Czerwca 2021 @Skunks69 30x30 to nie jest nawet optymalne na jedną rośline a co dopiero cztery...Jeśli już koniecznie chcesz tam coś upchać to ekstremalny supercropping,ale czy ten cały cyrk wart jest 5-10g... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 1 Czerwca 2021 Teraz, Uznany ekspert napisał: 30x30 to nie jest nawet optymalne na jedną rośline Chłopie co ty piszesz 1 minutę temu, Uznany ekspert napisał: ale czy ten cały cyrk wart jest 5-10g... 🤦♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uznany ekspert 4 Napisano 1 Czerwca 2021 @Morenn O widzę że mamy eksperta,to może wyjaśnisz w czym konkretnie się mylę zamiast stawiać emotki jak małpa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 1 Czerwca 2021 @Uznany ekspert powierzchnia 30x30 spokojnie starcza na jednego planta i nie zgarniesz z niej od 5 do 10g tylko 30 lekka ręką, także nie wprowadzaj kolegi w błąd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uznany ekspert 4 Napisano 1 Czerwca 2021 @Morenn No chyba jednak nie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 1 Czerwca 2021 @Uznany ekspert za to z ciebie taki ekspert jak z koziej dupy trąba 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uznany ekspert 4 Napisano 1 Czerwca 2021 @Morenn Z ust głąba brzmi to jak komplement,dziękuje 💋 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Czerwca 2021 @Uznany ekspert Weź się nie pogrążaj i samego nie poniżaj. Napisała ci prawdę, jaka do ciebie nie dotarła i idziesz bezsensownie w zaparte. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uznany ekspert 4 Napisano 1 Czerwca 2021 @Zielone krainy Nie wydaje mi się abym wchodził z tobą dyskusję,ale skoro już nalegasz to udowodnij że się mylę albo milcz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Czerwca 2021 @Uznany ekspert Udowodnić ci , że się mylisz? To może tak, że z powierzchni 0,32 m2 jestem w stanie zebrać do około 400 g suchego, co wielu, którzy mnie tutaj znają wiedzą, że nie jest pustosłowiem. Teraz sobie policz na 0,32 m2 mam 6 roślin i przeanalizuj ile to daje na jednego planta, jak chodzi o powierzchnie. Ja na 0,09 m2 jestem spokojnie w stanie wyhodować roślinę, z jakiej zbiorę około 75 g suchego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 1 Czerwca 2021 @Uznany ekspert udowadniam PC boxy maja mniejsza powierzchnie i ludzie robią po 50 gięta 😎 albo z parapetu 30 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uznany ekspert 4 Napisano 1 Czerwca 2021 @Zielone krainy Ale co mnie obchodzi to w jakich warunkach TY uprawiasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Czerwca 2021 @Uznany ekspert Ty człowieku widać, że nawet nie rozumiesz tego, co się do ciebie pisze. Bo zostało ci napisane o powierzchni, na jakiej uprawiam, aby ci właśnie dowieść, że dana powierzchnia na jednego planta jest wystarczająca, a ty piszesz, że cię moje warunki uprawne nie interesują :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uznany ekspert 4 Napisano 1 Czerwca 2021 @Zielone krainy Ciężko się z tobą porozumieć,posiadasz jakieś zaświadczenie lekarskie o upośledzeniu?Ułatwie ci nieco,przeczytaj jeszcze raz pierwszy post i spójrz na zdjęcia a następnie skonfrontuj to z tym co napisałem,rusz makówką błagam.A co się tyczy powierzchni uprawnej co do której tak się przyczepiłeś bo nie masz żadnego innego argumentu to tak,napisałeś że jest wystarczająca(co zresztą każdy wie),nic więcej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Czerwca 2021 @Uznany ekspert Długo tu nie zabawisz, pewnie prowadzisz swój sprint po bana , jakiego lada moment wyłapiesz, jak będziesz dalej tak bezmyślnie i pogardliwie pisał do innych :) Twoja ilość czasu jest liczona chwilami, jak Tester twoje wypowiedzi zobaczy i wręczy ci zasłużoną nagrodę :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach