Majki 223 Napisano 27 Maja 2021 Ktoś coś czyta? Jakieś książki? Coś ciekawego i chciałby się tym podzielić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 27 Maja 2021 Ja uwielbiam książki. Aktualnie kończę mitologie słowiańską. Niedługo chce się zabrać za poezje, wiec jak ktoś coś poleca to chętnie przeczytam 😌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 27 Maja 2021 @Majki Książka Gułag czy jakoś tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 27 Maja 2021 @Morenn Ja ostatnio tylko kryminały czytam Remigiusza Mroza, kolega mi polecił jedną książkę i przyznam ze jego powieści robią na mnie wrażenie. Książki które polecam jego autorstwa to: Seria z Sewerynem Zaorskim -Listy zza grobu -Głosy zza światów -Szepty spoza nicości Teraz czytam serie z Joanną Chyłką (13 powieści) Jedną już mam za sobą, zostało jeszcze 12 a tak poza seriami polecam jeszcze „Osiedle RZNiW” bardzo fajna opowieść i mega wciąga 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 27 Maja 2021 (edytowane) Ja polecam książkę Język C++. Szkoła programowania. Wydanie VI Stephen Prata. Jest męcząca, ale dobra na nudę, poza tym pożyteczna, bo zmusza nas do używania szarych komórek, szczególnie w ćwiczeniach które rozwiązujemy sami, dzięki czemu Alzheimer nam nie grozi 😄 Edytowane 27 Maja 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 28 Stycznia 2022 Polecam całą serię Simon'a Beckett'a Pierwszą powieścią, w której pojawia się dr David Hunter jest Chemia śmierci (2006), a następnie występuje w Zapisane w kościach (2007). Trzecią częścią jego przygód jest książka Szepty zmarłych (2009), czwarta powieść nosi tytuł Wołanie grobu (2011), a piąta jest zatytułowana Niespokojni zmarli (2017). Najnowszą szóstą częścią z jego udziałem jest Zapach śmierci (2019). Oprócz sześciu powieści dr David Hunter pojawia się również w opowiadaniach Dzień jak dzień (2013) oraz Cat and Mouse (2016), które w Polsce nie zostało opublikowane. David Hunter jest wdowcem – stracił swoją żonę, Karę i sześcioletnią córkę, Alice w wypadku samochodowym. Z zawodu jest antropologiem sądowym, wykształconym na trupiej farmie (znajdującej się na terenie University of Tennessee Anthropological Research Facility). Po stracie rodziny, podejmuje pracę w Manham w hrabstwie Norfolk w Anglii, jako lekarz rodzinny. Wydarzenia w Manham zmuszają go do wykorzystania swych zdolności ponownie. Przyczynia się to do powrotu na wcześniej obraną ścieżkę życia zawodowego. Bibliografia: Chemia śmierci. Zapisane w kościach. Wołanie grobu. Dzień jak dzień. Cat and Mouse. Nie opublikowane w Polsce, 2016. Niespokojni zmarli. Zapach śmierci. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach