Policyjnykot17 3 Napisano 21 Maja 2021 2 razy grape, wczoraj podlewałem, dzisiaj wracam do domu i zastałem opadnięte liście czy jest to przelanie? Obie mają tydzień @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 21 Maja 2021 one na parapecie stoją ciągle? @Policyjnykot17 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Policyjnykot17 3 Napisano 21 Maja 2021 @insane93 nie, na dzień wystawiałem na dwór na słońce a na noc chowałem, wczoraj zostawiłem je podlane na całą noc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Maja 2021 @Policyjnykot17 przede wszystkim to zainwestuj w podstawki i zrób dziury w doniczkach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 21 Maja 2021 one potrzebują światła odpowiedniego... to auto czy sezonowe?@Policyjnykot17 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Policyjnykot17 3 Napisano 21 Maja 2021 @insane93 to są automaty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 21 Maja 2021 wiesz że ona nie ma warunków? jaka ma wilgotnosc? jaka ziemia? jakie ph gleby ? @Policyjnykot17 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Policyjnykot17 3 Napisano 21 Maja 2021 (edytowane) @insane93 szczerze to moja pierwsza przygoda, wilgotność nie wiem, ziemia torfowa z ph 5,5-6,5 torf frezowy, kreda, z npk Edytowane 21 Maja 2021 przez Policyjnykot17 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 21 Maja 2021 poczytaj forum, stwórz jej warunki. Na forum jest wszystko, najlepiej poszukaj lub już na upartego załóż post jak zacząć od czego zacząć. Nie bądź kolejnym z serii a postawie ganje na parapecie może coś tam wyrośnie.@Policyjnykot17 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Policyjnykot17 3 Napisano 21 Maja 2021 @insane93 mam zamiar je wysadzić na spoty w poniedziałek, ostatnie pytanie o jakie warunki ci chodzi, bo czytałem sporo, ale w tym bałaganie wszędzie jest coś innego, każdy pisze inaczej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 21 Maja 2021 @Policyjnykot17 bałaganu żadnego nie ma, wystarczy czytać. Sam czytam rzeczy które już wiem.. Chcesz w tym siedzieć to wiedzieć musisz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Policyjnykot17 3 Napisano 21 Maja 2021 @insane93 no dobra dzięki, ale roślinom nic nie będzie nie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 21 Maja 2021 Zapewnij sadzonkom warunki takie jakie powinny mieć, odpowiednia ziemia, wilgotność lej dobra wodę( nie przelewam, nie przesuszaj) odpowiednia ilość odpowiedniego światła, wentylacja by odpowiednio przeprowadzona została fotosynteza a tak jak będzie stała na parapecie to się będzie wyciągać i wyciągać i gowno z niej będzie . Zrobisz jak uważasz. Nie ma za co 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 21 Maja 2021 @Policyjnykot17 Skoro rosliny lecą na out i trzymasz tymczasowo na parapecie to na warunki jakie panują zbytnio nie masz wpływu, nic nie poradzisz ze jednego dnia słońce swieci bardziej a drugiego mniej, troszkę się wyciągnie to wsadzisz przy przesadzaniu po same liście. Jedyne o co możesz zadbać to o podłoże, odpowiednia ziemia, coś na ślimaki. Następnym razem nasiona wsadzaj do plastikowych doniczek, będzie ci łatwiej przesadzić. A rosliny wyglądają jakby korzenie miały za dużo wody z powodu donic bez dziur a to prowadzi do gnicia. pozdrawiam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Policyjnykot17 3 Napisano 21 Maja 2021 @Majki Nie wiem czy ich nie przesadzić do nowej ziemi i chyba to zrobię, oczywiście dokładnie ta sama ziemia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2021 @Policyjnykot17 Jak chcesz wszystko bardziej zepsuć to przesadzaj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 22 Maja 2021 Zrób w doniczce te dziury niech oddycha i nie kisi się w środku jak się dużo wody napijesz to idziesz się odlać a ona gdzie ma to wypuszczać?@Policyjnykot17 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Policyjnykot17 3 Napisano 22 Maja 2021 @insane93 Zrobiłem dziury w doniczkach tak jak pisaliście, roślinki się podniosły, wystawiłem je już na dwór 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 22 Maja 2021 Podsyp jej ziemi do fulla doniczki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Policyjnykot17 3 Napisano 22 Maja 2021 @insane93 podsypane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach