Filozof 38 Napisano 23 Lipca 2019 Mam pytanie czy jest tu jakiś programista? i powie jak nim zostać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 23 Lipca 2019 ja nie jestem programistą ale coś tam wiem, musisz określić jakiego języka chcesz się uczyć, i się uczyć z różnych kursów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 23 Lipca 2019 a szkoła informatyczna coś daje ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 23 Lipca 2019 dużo osób pisało że sami się więcej nauczyli, że w szkołach zbytnio się nie znają na rzeczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 19 Sierpnia 2019 programowanie dobra sprawa lecz wymaga trochę nauki dobrą kasę można wyciągać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golden Boy 14 Napisano 19 Sierpnia 2019 ktoś oglądał program duży w maluchu ? tam był jeden programista co Lambo się bujał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 19 Sierpnia 2019 tak ja widziałem ten program z tym typkiem jest programistą Javy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 13 Września 2019 Ogólnie liznąłem trochę programowania tech.informatyk jestem w szkole nauczą cie podstaw wszystko to znajdziesz na yt trzeba sie zmotywować żeby się nauczyć tego (Mowa o policealnej)przykład masz ten sam program co uczniowie technikum którzy wkuwają to dzień w dzień przez 4 lata a ty masz 2 lata w co 2 tydzień wykłady 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 13 Lutego 2020 (edytowane) Najlepiej złapać się na jakiś staż w jakiejs firmie IT bo to tak jest że nawet jak do jakiejś firmy pójdziesz to gówno wiesz. Też byłem przekonany że mam pojęcie o IT a jak poszedłem pracować w tym kierunku to się okazało że wiem gówno. Co do kierunku w technikum nie licz że się czegoś nauczysz prócz robienia prostych stron w html i parę skryptów w PHP napiszesz albo w JavaScript. Najgorsze jest to że na tych egzaminach nie dostaniesz nawet dokumentacji dotyczącej języka programowania ( co za idiota to wymyślił to ja niewiem ) . Musisz się nauczyć składni języka przede wszystkim. Z kolei sieci komputerowe są ciekawe ( jak trafisz to jakiejś dobrej firmy to się nauczysz zarządzać serwerem, domena o ile ma firma konfiguracja macierzy, crossowanie w szafie gdzie jest switch, zarabianie kabli gniazdek zabawy różnymi testerami np czy przewód ethernet jest dobrze zrobiony albo długość przewodu itd ) To mam na myśli o większych firmach albo korporacjach. U mnie w pracy korzystam z oprogramowania do zarządzania komputera. Nie muszę chodzić po miejscu całym obiekcie żeby np komus coś zainstalować. Zrobię to zdalnie jeśli ktoś mi podać nazwę komputera lub imię i nazwisko Edytowane 13 Lutego 2020 przez Scatman @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anna3212 0 Napisano 25 Sierpnia 2020 Dużo samodzielnej nauki i sukces gwarantowany. Można poszukać programisty w jakieś dobrej firmie, który podzieli się z nami swoją wiedzą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 25 Sierpnia 2020 Dokładnie. Samodzielna nauka. Żadne bootcampy, czy nawet studia nie zastąpią nauki sam na sam z książką. Zacznij od Pythona - prosty i przydatny język. Spokojnie znajdziesz pracę. Potem poszerzaj zakres na JS, Ruby, Kotlin (przyszłościowy język). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach