Aron 125 Napisano 14 Maja 2021 UWAGA jest to eksperyment a nie poważny grow. Roślinka nie będzie oddelegowywana do większego boxa. Dziś szukając boxa na moją małą sadzonkę AK47 Auto wpadłem na pomysł, żeby użyć pudełka po pizzy. Wyszły mi takie wymiary: a=12,5 cm b=14,5 cm h=33,5cm Co daję powierzchnię około 0,018 mkw. Co w planach? -kupić jakiś mały wiatraczek 50 mm max. -pewnie bez filtra się nie obędzie, -oświetlenie to jakaś żarówka led Grow. Powinna robić robotę. Wiek rośliny to ok 10 dni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 14 Maja 2021 spoko opcja, tylko ja bym uważał na tą żarówkę co tam wrzucisz, żeby czasem pożaru nie było @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 14 Maja 2021 @konopny_janusz Myślisz, że jakieś ryzyko jest? Ciepło będzie uciekało na górę rozproszone przez radiatory. Temperatura zapłonu tektury to około 230 C. Ten LED tyle nie osiąga, w życiu. Co najwyżej HPS byłby wstanie ją podpalić. Myślę nad taką: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 14 Maja 2021 @Aron Może nic się nie stanie, trzeba by było potestować, ale osobiście bałbym się to tak zostawić bez opieki, mój panel z diod led w kilka minut pali tekturę 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 14 Maja 2021 Mordo życzę powodzenia, podziwiam za odwagę takich eksperymentów xD mam nasiona akaczy auto i zobaczymy co ci z tego urośnie, pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 14 Maja 2021 @onyx Pewnie karzeł pośród karłów xD Jak 5 gieta będzie, to będę happy. @konopny_janusz Potestuję. I tak pracuję zdalnie więc wszystko mam pod nadzorem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 14 Maja 2021 @Aron pewnie będzie tak jak mówisz z 5 gieta bo już widać że wyciągnięta ale mam nadzieję że się mylimy wyjdzie z tego coś fajnego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 14 Maja 2021 Dobrze wszystko podłączone i powinno być bez ognia, ale osobiście ustawilbym boxa w takim miejscu, ze jak by coś się stało pod moja nieobecność to i tak np ogień nie rozszedł się dalej. Na kafelkach, czy coś. Powodzonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Grudnia 2021 @Aron i co tam wyszło? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 8 Grudnia 2021 Hawajska z ananasem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 9 Grudnia 2021 W dniu 07/12/2021 o 19:11, mleczyk napisał: @Aron i co tam wyszło? Roślinka została przeniesiona do głównego boxa. Problemem były wysokie temperatury i to, że rozwój listowia spowolnił. Finalnie wyszła kozak odmiana z pięknym zapachem i miłym sativowym działaniem. Mimo 0,5L doniczki zapełniła cały słoik 1L. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MistykTHC 0 Napisano 12 Czerwca 2022 @Aron można wiedzieć jakich była mniej więcej końcowych rozmiarów i w jakim czasie ją przeniosłeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 14 Czerwca 2022 @MistykTHC O kurka... Ciężko powiedzieć. Myślę, że z 50 cm miała. Top był na tyle ciężki, że łodyga się złamała. Przeniosłem ją w mniej więcej 10 dniu wegetacji. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach