Majki 223 Napisano 19 Maja 2021 @Smakosz PH odpowiada za transfer mikroskładnikow do korzeni a EC za ilość mikroskladnikow w roztworze, dzięki temu wiesz ile lac nawozu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frugo 42 Napisano 19 Maja 2021 @fxxx1337 inaczej, dokupić parę nasion a te zostawić już i zobaczyć ile dadzą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tadziqq 9 Napisano 19 Maja 2021 Kiedy wysadzasz na out te panienki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smakosz 11 Napisano 20 Maja 2021 17 godzin temu, fxxx1337 napisał: Jak to automaty to ja bym zaczął od nowa Nie moge zaczac od nowa, mam ograniczony czas, albo teraz ablo za 2 miesiace 😔😔 15 godzin temu, Majki napisał: @Smakosz PH odpowiada za transfer mikroskładnikow do korzeni a EC za ilość mikroskladnikow w roztworze, dzięki temu wiesz ile lac nawozu Czyli co potrzebuje dokupic zeby wiedziec te informacje ile czego? Dzieki i pozdro @Tadziqq zamierzam je wystawic niebawem, choc w boxie maja lepsze warunki bo na zewnatrz jest rano 12stopni 🙉 Wiecie może jak dlogo moge trzymac rosline outdoor w boxie?? 🤔🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smakosz 11 Napisano 20 Maja 2021 Zamowione bedzie tomorrow ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smakosz 11 Napisano 20 Maja 2021 (edytowane) Hej 🖖, Smakosz z zapytaniem... Wszystko git czy lampa za nisko bo liscie sa wyżej jak szczyt?! Edytowane 20 Maja 2021 przez Smakosz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 20 Maja 2021 @Smakosz wszystko git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smakosz 11 Napisano 21 Maja 2021 Mam już mierniki ec i ph ale trzeba je skalibrowac! Wymagana jest woda destylowana czy deminaralizowana nie mozna tego obejsc? I jak zmiezyc ph ziemi skoro to mierniki do wody? Mam przelac doniczke zebrac wode i ta wode sprawdzic? Przyznam sie że Nigdy tego nie robilem🙈🙈 Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2021 @Smakosz Można to obejść wodą kranową, to ciężki proces. Lejesz wodę z kranu do butelki albo do innego naczynia i odczekujesz 24 h, a potem masz wodę gotową do użytku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smakosz 11 Napisano 23 Maja 2021 UpDate 😎 Rosliny maja sie dobrze i powoli zaczynaja kwitnąć ✌️. Jak sprawdzic czy ph i ec jest ok?! Przelac doniczke czy co? Nie mam pojecia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 23 Maja 2021 Maluszki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 23 Maja 2021 @Smakosz Który to dzień? Dziwne ze takie maluchy zaczynaja już kwitnąć ale jakby nie było są to automaty, mimo wszystko jestem ciekaw efektu końcowego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smakosz 11 Napisano 23 Maja 2021 26 dzień i dla blueberry 23 dzien. Tak Małe ☝️ nauczka na przyszłość i dobra lekcja dla mnie ✌️ Robic im LST czy nie warto? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Maja 2021 (edytowane) 18 minut temu, Smakosz napisał: 26 dzień i dla blueberry 23 dzien. Tak Małe ☝️ nauczka na przyszłość i dobra lekcja dla mnie ✌️ Robic im LST czy nie warto? LST to chyba w fazie wzrostu, teraz jak kwitną to już nic to nie da Edytowane 23 Maja 2021 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 23 Maja 2021 4 godziny temu, Smakosz napisał: Jak sprawdzic czy ph i ec jest ok?! od tego są mierniki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 23 Maja 2021 Zostaw jak jest, dużo nie będzie ale nie mówione ze mocno nie pójdą w górę. Zdarzyło mi się, ze najbardziej pokrzywdzona roślina na weg przy automatach dała największy plon wiec nic nie skreślone @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smakosz 11 Napisano 23 Maja 2021 59 minut temu, Andi napisał: od tego są mierniki Mam mierniki ale nie wiem jak ich użyć. Wkladam je w wode z odrzywkami czy jak posiadam te mierniki jak na foto @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Maja 2021 (edytowane) 38 minut temu, Smakosz napisał: Mam mierniki ale nie wiem jak ich użyć. Wkladam je w wode z odrzywkami czy jak posiadam te mierniki jak na foto Te są do pomiarów płynów. z tym miernikiem to może bym zrobił tak: wziął wodę, zmierzył jej pH, wymieszał dokładnie 50/50 wodę z ziemią tak żeby ziemia tworzyła zawiesinę. Sprawdził pH takiego roztworu. Następnie wyliczył pH ziemi. Np. pH wody to 7, roztworu to 6 czyli ziemi będzie 5 bo (7+5) /2 = 6 Ale raczejbym tak nie kombinował tylko kupił płyn Hellinga albo paski 😛 A EC to nie wiem Edytowane 23 Maja 2021 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 23 Maja 2021 @Smakosz Musisz je kanlibrowac co jakiś czas, bufery kupisz na necie. Nie mieszaj z gleba bo to nie da prawdziwych wyników. Lej odstana wodę z dobrym PH i nic się nie stanie, nie będziesz musiał mierzyć PH ziemi. Chyba ze zobaczysz problemy z PH to wtedy dopiero można mierzyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smakosz 11 Napisano 24 Maja 2021 Wszystkie zdrowe 👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach