WBB 2546 Napisano 14 Maja @Mr.Green żadna na razie nie pękła chyba dlatego, że nie zjarany to zrobiłem 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4837 Napisano 14 Maja @WBB za cienkie są by pęknąć. Takiej co pęka to tak płasko nie położysz bo właśnie pęknie. Musisz delikatnie zmiażdżyć ją na pewnej wysokości i wtedy wyginać powolutku.. na spokojnie.. zapalić właśnie blanta.. i za chwilę znowu dogiąc.. i po trochu ją dojebac, dając jej po drodze trochę odpoczywać. Wtedy robisz z nią co chcesz a ona nie pęka stary @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 14 Maja @Mr.Green no dokładnie tak to przecież zrobiłem. Może nie tak długa ta gra wstępna ale po trochu w jedną i w drugą stronę aż łodyga zmiękła. One wczoraj albo przedwczoraj podlewane były ale zaryzykowałem 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4837 Napisano 14 Maja @WBB a myślałeś może spróbować to zgięcie wyżej zrobić? Żeby nie leżały tak na ziemi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 14 Maja @Mr.Green jak się uczyłem to tak robiłem... tak jakby całą ją tylko wygiąć. Nie chce mi się teraz drucików dopasowywać to takim jednym jakby skoblem przypinam do samej gleby 🙂 Myślisz, że to inne gięcie ma na coś lepszy wpływ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4837 Napisano 15 Maja @WBB ciężko jednoznacznie stwierdzić. Na pewno estetyka jest inna i roślina nie leży tak na tej ziemi. Czy ma to wpływ na plon to trzebaby było zrobić jakieś badania xD a nawet jak ma to pewnie znikomy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady in Green 2960 Napisano 15 Maja @Dr.Grün ciut późno ale powiedziałam że wstawie to wstawiam. Na ostatnim zdjęciu epsilonek. Niektorym jutro a niektorym w sobote stuknie 2 tygodnie. No i znowu ten bład -200 przy 3ej fotce. 🙄 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 16 Maja @Lady in Green Te 4 Ci mega fajnie poszły, trzymam kciuki 💪 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulina 6364 15 Napisano 26 Maja Siemanko, to 6 moich panien i tak się zastanawiam, bo chyba powinnam je już przelaczyc 😅 inaczej mogą się nie zmieścić 🙈 czy dobrze myślę? Lampę mogę podnieść jeszcze tylko odrobinę 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady in Green 2960 Napisano 26 Maja @Paulina 6364 odpisałam już w innym miejscu ale skoro masz tyle miejsca w namiocie to może zrobisz im jakiś trening aby zagospodarować bardziej tą przestrzeń? Wtedy wega możesz jeszcze troche pociągnąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulina 6364 15 Napisano 26 Maja 16 minutes ago, Lady in Green said: @Paulina 6364 odpisałam już w innym miejscu ale skoro masz tyle miejsca w namiocie to może zrobisz im jakiś trening aby zagospodarować bardziej tą przestrzeń? Wtedy wega możesz jeszcze troche pociągnąć. Zaczęłam LST, ale złamałam główny szczyt i walczę, by się przyjął 🙈 jest o wiele niższy niż boczne gałęzie 😅 nawet nie wiem, czy ratuje się takie szczyty, czy lepiej usunąć? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Maja @Paulina 6364 jesli nie urwał sie całkowicie to powinien się przyjąć. Jak nie zwiednie w ciagu 2 dni to znaczy ze jest dobrze, ale plaster zostaw na dluzej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulina 6364 15 Napisano 26 Maja Just now, Cholender said: @Paulina 6364 jesli nie urwał sie całkowicie to powinien się przyjąć. Jak nie zwiednie w ciagu 2 dni to znaczy ze jest dobrze, ale plaster zostaw na dluzej Złamałam go 5 dni temu i od dwóch dni już jest silny, liscie twardsze się zrobiły. Martwi mnie bardziej brak wzrostu, bo już ponad 10cm jest niższy niż boczne gałązki 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Maja @Paulina 6364 auksyny poszly sobie gdzie indziej w takim razie 🙂 poczytaj o LST i auksynach to zakumasz. Kiedys byl taki fajny artykuł na necie "Zrozumieć LST" polecam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4837 Napisano 26 Maja Bo to wyczucia trzeba :) i sposobem. Na spokojnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulina 6364 15 Napisano 26 Maja 58 minutes ago, Mr.Green said: Bo to wyczucia trzeba 🙂 i sposobem. Na spokojnie. Udało się co nieco powiązać 😅 wszystkie szczyty na sloneczku 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4837 Napisano 26 Maja @Paulina 6364 elegancko. Wygląda bardzo dobrze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady in Green 2960 Napisano 31 Maja No nie wierzę, weszło mi zdjęcie bez problemu pomimo iż miało 6.8mb. Roślinki mają 4 tygodnie, już prawie zapełniły cały namiot. Opóźniona (prawy przód) dziś pokazała pierwsze włoski. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach