Skocz do zawartości
Tester

Wasze roślinki pod lampami podczas fazy wzrostu

Rekomendowane odpowiedzi

@WBB za cienkie są by pęknąć. Takiej co pęka to tak płasko nie położysz bo właśnie pęknie. Musisz delikatnie zmiażdżyć ją na pewnej wysokości i wtedy wyginać powolutku.. na spokojnie.. zapalić właśnie blanta.. i za chwilę znowu dogiąc.. i po trochu ją dojebac, dając jej po drodze trochę odpoczywać. 

Wtedy robisz z nią co chcesz a ona nie pęka stary :acigar:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green no dokładnie tak to przecież zrobiłem. Może nie tak długa ta gra wstępna ale po trochu w jedną i w drugą stronę aż łodyga zmiękła.

One wczoraj albo przedwczoraj podlewane były ale zaryzykowałem 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green jak się uczyłem to tak robiłem... tak jakby całą ją tylko wygiąć.

Nie chce mi się teraz drucików dopasowywać to takim jednym jakby skoblem przypinam do samej gleby 🙂

Myślisz, że to inne gięcie ma na coś lepszy wpływ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko, to 6 moich panien i tak się zastanawiam, bo chyba powinnam je już przelaczyc 😅 inaczej mogą się nie zmieścić 🙈 czy dobrze myślę? Lampę mogę podnieść jeszcze tylko odrobinę 😅

20250526_192652.jpg

20250526_185509.jpg

Screenshot_20250526_190754_Photo Editor.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minutes ago, Lady in Green said:

@Paulina 6364 odpisałam już w innym miejscu ale skoro masz tyle miejsca w namiocie to może zrobisz im jakiś trening aby zagospodarować bardziej tą przestrzeń? Wtedy wega możesz jeszcze troche pociągnąć. 

Zaczęłam LST, ale złamałam główny szczyt i walczę, by się przyjął 🙈 jest o wiele niższy niż boczne gałęzie 😅 nawet nie wiem, czy ratuje się takie szczyty, czy lepiej usunąć?

20250526_201221.jpg

20250526_201210.jpg

20250526_201230.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Paulina 6364 jesli nie urwał sie całkowicie to powinien się przyjąć. Jak nie zwiednie w ciagu 2 dni to znaczy ze jest dobrze, ale plaster zostaw na dluzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Just now, Cholender said:

@Paulina 6364 jesli nie urwał sie całkowicie to powinien się przyjąć. Jak nie zwiednie w ciagu 2 dni to znaczy ze jest dobrze, ale plaster zostaw na dluzej

Złamałam go 5 dni temu i od dwóch dni już jest silny, liscie twardsze się zrobiły. Martwi mnie bardziej brak wzrostu, bo już ponad 10cm jest niższy niż boczne gałązki 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Paulina 6364 auksyny poszly sobie gdzie indziej w takim razie 🙂 poczytaj o LST i auksynach to zakumasz. Kiedys byl taki fajny artykuł na necie "Zrozumieć LST" polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minutes ago, Mr.Green said:

Bo to wyczucia trzeba 🙂 i sposobem. Na spokojnie.

Udało się co nieco powiązać 😅 wszystkie szczyty na sloneczku 

20250526_224947.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi