WBB 2546 Napisano 14 Maja @Mr.Green żadna na razie nie pękła chyba dlatego, że nie zjarany to zrobiłem 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Maja @WBB za cienkie są by pęknąć. Takiej co pęka to tak płasko nie położysz bo właśnie pęknie. Musisz delikatnie zmiażdżyć ją na pewnej wysokości i wtedy wyginać powolutku.. na spokojnie.. zapalić właśnie blanta.. i za chwilę znowu dogiąc.. i po trochu ją dojebac, dając jej po drodze trochę odpoczywać. Wtedy robisz z nią co chcesz a ona nie pęka stary @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 14 Maja @Mr.Green no dokładnie tak to przecież zrobiłem. Może nie tak długa ta gra wstępna ale po trochu w jedną i w drugą stronę aż łodyga zmiękła. One wczoraj albo przedwczoraj podlewane były ale zaryzykowałem 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Maja @WBB a myślałeś może spróbować to zgięcie wyżej zrobić? Żeby nie leżały tak na ziemi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 14 Maja @Mr.Green jak się uczyłem to tak robiłem... tak jakby całą ją tylko wygiąć. Nie chce mi się teraz drucików dopasowywać to takim jednym jakby skoblem przypinam do samej gleby 🙂 Myślisz, że to inne gięcie ma na coś lepszy wpływ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Maja @WBB ciężko jednoznacznie stwierdzić. Na pewno estetyka jest inna i roślina nie leży tak na tej ziemi. Czy ma to wpływ na plon to trzebaby było zrobić jakieś badania xD a nawet jak ma to pewnie znikomy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Maja @Dr.Grün ciut późno ale powiedziałam że wstawie to wstawiam. Na ostatnim zdjęciu epsilonek. Niektorym jutro a niektorym w sobote stuknie 2 tygodnie. No i znowu ten bład -200 przy 3ej fotce. 🙄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 16 Maja @Lady in Green Te 4 Ci mega fajnie poszły, trzymam kciuki 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulina 6364 15 Napisano 26 Maja Siemanko, to 6 moich panien i tak się zastanawiam, bo chyba powinnam je już przelaczyc 😅 inaczej mogą się nie zmieścić 🙈 czy dobrze myślę? Lampę mogę podnieść jeszcze tylko odrobinę 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Maja @Paulina 6364 odpisałam już w innym miejscu ale skoro masz tyle miejsca w namiocie to może zrobisz im jakiś trening aby zagospodarować bardziej tą przestrzeń? Wtedy wega możesz jeszcze troche pociągnąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulina 6364 15 Napisano 26 Maja 16 minutes ago, Lady in Green said: @Paulina 6364 odpisałam już w innym miejscu ale skoro masz tyle miejsca w namiocie to może zrobisz im jakiś trening aby zagospodarować bardziej tą przestrzeń? Wtedy wega możesz jeszcze troche pociągnąć. Zaczęłam LST, ale złamałam główny szczyt i walczę, by się przyjął 🙈 jest o wiele niższy niż boczne gałęzie 😅 nawet nie wiem, czy ratuje się takie szczyty, czy lepiej usunąć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Maja @Paulina 6364 jesli nie urwał sie całkowicie to powinien się przyjąć. Jak nie zwiednie w ciagu 2 dni to znaczy ze jest dobrze, ale plaster zostaw na dluzej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulina 6364 15 Napisano 26 Maja Just now, Cholender said: @Paulina 6364 jesli nie urwał sie całkowicie to powinien się przyjąć. Jak nie zwiednie w ciagu 2 dni to znaczy ze jest dobrze, ale plaster zostaw na dluzej Złamałam go 5 dni temu i od dwóch dni już jest silny, liscie twardsze się zrobiły. Martwi mnie bardziej brak wzrostu, bo już ponad 10cm jest niższy niż boczne gałązki 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Maja @Paulina 6364 auksyny poszly sobie gdzie indziej w takim razie 🙂 poczytaj o LST i auksynach to zakumasz. Kiedys byl taki fajny artykuł na necie "Zrozumieć LST" polecam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Maja Bo to wyczucia trzeba :) i sposobem. Na spokojnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulina 6364 15 Napisano 26 Maja 58 minutes ago, Mr.Green said: Bo to wyczucia trzeba 🙂 i sposobem. Na spokojnie. Udało się co nieco powiązać 😅 wszystkie szczyty na sloneczku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Maja @Paulina 6364 elegancko. Wygląda bardzo dobrze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Maja No nie wierzę, weszło mi zdjęcie bez problemu pomimo iż miało 6.8mb. Roślinki mają 4 tygodnie, już prawie zapełniły cały namiot. Opóźniona (prawy przód) dziś pokazała pierwsze włoski. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach