KlausKörner 880 Napisano 2 Maja 2021 Siemanko, witam wszystkich. Będzie to moja pierwsza uprawa. Zakupiłem kompletny zestaw SpiderFarmer1000, w zestawie growbox 70x70x160 lampa led sf1000, wentylacja, filtr etc. Donic jeszcze nie wybrałem, nasion również. Co jako początkujący powinienem wybrać? Auto, czy femki, Jakie donice i jaką ich ilość. Bardzo proszę o podpowiedź @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 2 Maja 2021 @KlausKörner na taką powierzchnię to 4 sztuki roślin będzie dobrze Automaty również są feminizowane chodzi ci pewnie o fotoperiodyczne rośliny, więc jak jesteś początkujący to fotoperiodyczne będą łatwiejsze bo jak coś skopiesz na starcie to zawsze można fazę wzrostu przedłużyć a w przypadku automatów już nie doniczki standard 11L @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 2 Maja 2021 @KlausKörner trochę mało ten spider na 70x70 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 2 Maja 2021 Dokładnie o to mi chodziło. Bardzo dziękuję, w takim razie zabieram się za wybór nasion. Dopytam jeszcze szybciutko... Czy prawdą jest, że roślina foto periodyczna może urosnąć równie szybko co automat? Przeglądałem wcześniej oferty automatów i w zasadzie trwa to u nich 10,11 a nawet 12 tygodni. W teorii 2 minuty temu, Annigmato napisał: @KlausKörner trochę mało ten spider na 70x70 W takim zestawie sprzedaje producent. Ewentualnie moglbym dokupić dodatkowego leda, warunkiem jest, że będzie tani @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spizgany 18 Napisano 2 Maja 2021 @KlausKörner zależy od gatunków , genów i jak będziesz się zajmował ,czasy są podobne auto/ pół-auto @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Maja 2021 Sadze automaty i nigdy nie przekroczyłem 90dni od pestki do zbioru. W optymalnych warunkach ścinka między 80-90 dniem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 2 Maja 2021 1 minutę temu, Spizgany napisał: @KlausKörner zależy od gatunków , genów i jak będziesz się zajmował ,czasy są podobne auto/ pół-auto Sczerze powiem, że po cichu liczę na pomoc forumowiczów. Zamierzam prowadzić foto relację 2 minuty temu, Vampidrut napisał: Sadze automaty i nigdy nie przekroczyłem 90dni od pestki do zbioru. W optymalnych warunkach ścinka między 80-90 dniem. Czyli między 11 a 13 tygodni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spizgany 18 Napisano 2 Maja 2021 @KlausKörner Każdy pomoże im więcej będziesz pytał tym więcej odpowiedzi otrzymasz , sam czekam na pestki i już nie mogę się doczekać, a też zaczynam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Maja 2021 Jak wybierzesz automaty to Doniczki możesz wziąć mniejsze niż 11l @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach