crack zenon 1 Napisano 30 Kwietnia 2021 siema, mam lekki problem. Tak jak widac na załączonym zdjęciu, malutka roslina zdaje sie być nieżywa, jednakże nie wiem, czy jest to wina skorupki, ktora na niej zostala przez co nie może stac pionowo, czy jest po prostu martwa, moze ktos umie ocenić to na podstawie zdjęcia? warto dodać, ze ona w zadnym stopniu nie unosi sie nad ziemia, tylko na niej opiera. Jeśli nie chodzi o ciężar skorupki to podejrzewam przelanie, ale moze ktos kmini co to moze byc dokladnie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 30 Kwietnia 2021 a który to dzień od włożenia w ziemie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crack zenon 1 Napisano 30 Kwietnia 2021 @fxxx1337 włożyłem ja dokładnie mowiac w niedziele 25 kwietnia czyli no 5 dni temu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 30 Kwietnia 2021 to długo trochę, raczej wychodzą do 3 dni, ja bym ją ziemią przykrył, podlał, ale tak żeby nie było za mokro ani za sucho i czekał max 2-3 dni i potem zobaczył @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crack zenon 1 Napisano 30 Kwietnia 2021 @fxxx1337 ok a jesli ona ma teraz calkiem mokro bo podlalem ja lekko jakos o 22 zeszlego dnia to przykryć i podlac czy poki co tylko przykryć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 30 Kwietnia 2021 to jak jest mokro to tylko przykryj ziemią @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crack zenon 1 Napisano 30 Kwietnia 2021 @fxxx1337 okej dzieki bardzo zobaczymy jak pojdzie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spizgany 18 Napisano 30 Kwietnia 2021 no wygląda jak by była położona na ziemie nie w ziemi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 30 Kwietnia 2021 @crack zenon ewidentnie ma tam za makro i jest na powiechrzni a nie w ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crack zenon 1 Napisano 30 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! staralem sie podlewac co 24h leciutko i mialem nadzieje ze będzie git no ale coz jeszcze 3 podejscia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 1 Maja 2021 @crack zenon podlewa sie gdy widzisz ze jest trochę sucho. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Maja 2021 Na każdy kłopot znajdzie się rozwiązanie, tylko wiąże się to zawsze z inwestycją, albo czasu albo pieniędzy. Wszelakie problemy można rozwiązać przy pomocy wagi kuchennej, inwestycja 20-30 pln a przydaje się podczas podlewania. Najlepiej się sprawdza taka do 5kg. Podczas sadzenia do docelowej donicy masz pogląd czy ziemia jest sucha, wilgotna i jak bardzo. Ważysz wtedy donice i masz punkt odniesienia. Z czasm będziesz dokładnie wiedział jak panny piją czy podlewać ile podlewać, jak często... waga nie kłamie. Pozdrowik. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Maja 2021 @niewiemalesiewypowiem Dobry sposób, ale przy Scrogu sobie donic nie poważysz, więc wtedy zostaje jedynie metoda na palec i wyczucie. Oczywiście mówię o uprawie w ziemi i podlewaniu z ręki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach