lamasky 31 Napisano 10 Kwietnia 2021 Witam chciałem zaprezentować jak tanim kosztem mozna zrobic donice typu Air pot Folia kubełkowa 1m2 koszt około 7 pln 15 opasek zatrzaskowych trytytka koszt 3 pln podstawka pod kwiatek kolejne 4 zł. NARZEDZIA Miarka nożyk do tapet wiertełko do drewna nożyczki. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany zrobieniem krok po.kroku to służę pomoca. Zaprezentowana donica jest wykonana z arkuszu o wymiarze 70cm na 31cm ma średnicę 20cm i 31cm wysokości. InShot_20210410_182703081.mp4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 11 Kwietnia 2021 za wielkie te otwory. i troche mało tych otworów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamasky 31 Napisano 11 Kwietnia 2021 @LiitlebigWeed otwory o średnicy 0,5mm dziurki są na 3,4 powierzchni donicy, faktycznie na filmiku jeszcze ich nie było, bystre oko 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 12 Kwietnia 2021 fajny pomysł. zrób też kilka dziur na dnie. w moich air pot dno to plastikowa siatka. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) zmiejsz rozmiar otworów do 0,3 mm na każdą wypustke od dołu aż do 3/4 doniczki. ziemi w końcu nie bedziesz sypał po sam szczyt. w każdej wypustce zrób otwór 0,3. na sczycie doniczki zrób otwory 0,5 do trenowania LST Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez LiitlebigWeed 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamasky 31 Napisano 14 Kwietnia 2021 @LiitlebigWeed w tej co.zrobilem zapierdziela juz grapefruit, dzięki za sugestie następna zrobię troszkę inaczej i z innej foli kubełkowa. Z fartem pozdRo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Grudnia 2021 @lamasky elegancko, czemu ja nie pomyślałem o tym mając materiał pod nosem 😄 dzięki za inspiracje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach