Toni 25 Napisano 5 Kwietnia 2021 Będzie coś z tej uprawy pomóżcie, zauważyłem że zaczęły żółknąc na dole liście i schnac, u góry czubki liści opadają w dół ,dziś 33 dzień, dodam że pojawiły się ziemiorki,tak gdzieś od tygodnia rozstawilem pólapki ,w sumie to jest ich trochę,podlalem dzis samą woda z roztworem wody utlenionej , moze pomoże?, i niewiem czy te liście żółte to powodem te ziemiorki czy z niedoboru czegoś? Albo odwrotnie.?, podawałem im raz tylko 1 ml na 1 litr BioBizz blom, pare dni temu ,, i 2ml na 1litr BioBizz grow co drugie podlewanie od 14 tygodnia , czy poprostu wymienić na nową ziemię ? i czy na tym etapie można przesadzać roślinę ,niewiem co robić , a tak dobrze szlo szlag mnie trafia ,jestem początkujący, proszę pomocy I ogólnie zauważyłem że co dzień to w kiepskiej kondycji jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Kwietnia 2021 @Toni PRZY WŁĄCZONEJ LAMPIE TO SOBIE MOŻNA te dolne to normalne że usychają po czasie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) @Szym aha , a te górne takie słabe są opadniete końcówki @Szym co robić w takim razie Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez Toni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Kwietnia 2021 może za sucho mają, nie wiem jakie tam warunki im stworzyłeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 5 Kwietnia 2021 @Szym cały czas miałem 60% wilgotności i 25 stopni, lałem 0,5 litra wody do donicy 8 litrowej co drugi dzień @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) ziemiórki może przeszkadzają, roślina też jak by wyciągnięta trochę Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 5 Kwietnia 2021 @Szym jutro zrobię zdjęcie bez lampy ,będę ja podlewal teraz codziennie 0,5 litra wody,a z nawozami poczekam może kurde niewiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 5 Kwietnia 2021 @Toni lepiej podlewać obficie niz codziennie jakąś śmieszną ilością. Na taka doniczke półtora litra spokojnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 5 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! co który dzień? , tylko dziwne jak podlewam te 0,5 litra to kapie od dołu to myślę sobie że mają dość, moze się mylę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 5 Kwietnia 2021 @Toni ja mam doniczki 15 litrow leje im na chwilę obecną 2.5 litra co 3 dzien. Sam musisz rozkminic kiedy podlac roslinke. Ja podnoszę ją i jak jest dość lekka to wtedy podlewam. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamasky 32 Napisano 6 Kwietnia 2021 @Toni nie wlewaj wody na hita niech jedno podlanie trwa z godzinę, tzn nalej trochę niech ziemia namoknie i za chwile znowu trochę i tak aż dojdziesz z wilgotnością do dołu donicy. jak lejesz na hita to wypłukujesz ziemię , po troszku dawkuj podlewanie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 6 Kwietnia 2021 @lamasky o dziękuję bardzo cenna informacja dzięki Dziś zrobiłem bez lampy zdjęcie , chyba nie za dobrze to wygląda nie wiem, ktoś doradzi mi co robić Ta w sumie trochę lepiej wygląda, ale też coś się dzieje na górze, Doradzcie jakim domowym sposobem obniżyć Ph ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 6 Kwietnia 2021 @Toni czym ty ją teraz podlewasz? Ma ciemne liscie za duzo azotu... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 6 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! od ostatniego razu dwa razy wodą była, wcześniej dawałem tylko BioBizz grow 2ml na 1lit wody i raz jak przelonczylem na Flo około tygodnia temu dostała 1ml biobizz blom ,czyli rozumiem że teraz sama wodą, jak długo tą wodą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 6 Kwietnia 2021 @Toni narazie lej samą wodą jakies 4 podlania moze 3 i pozniej zacznij cos na flo od polowy dawki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 6 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! tak zrobię A mam na Flo z BioBizz blom dam 2ml na 1lit myślę że wystarczy, czy za dużo jak sądzisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamasky 32 Napisano 6 Kwietnia 2021 @Toni zetnij zaschle liscie , najlepiej przed ciemnią, i jak radzi @Dobry_Człowiek! 3 do 4 podlan sama woda, kontroluj ph @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 6 Kwietnia 2021 @lamasky dobrze usunę te liście dzięki wielkie ,bardzo ważna sprawa i cenna dziękuję @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 6 Kwietnia 2021 ja bym przesadzil do wiekszej donicy xP @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 7 Kwietnia 2021 @projze Oj to niewiem czy to dobry pomysł na takim etapie, moze i tak nie wiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach