dantes205 69 Napisano 3 Kwietnia 2021 Dobry wieczór. Chciałbym poruszyć temat kamienia zwanego "Szungitem"(Szungit). Do tej pory nie stosowałem, ale czytając artykuły na jego temat, postanowiłem zamówić na próbę 500 g. tego magicznego kamienia, który występuje głównie na nieskażonych przemysłowo terenach Rosji (dlatego, jeśli ktoś się zdecyduje na jego zakup, to warto zwrócić uwagę na opakowanie w jęz rosyjskim). Według opinii, ten kamień nie zmienia PH wody, a EC zbija prawie do 0 (chociaż niektórzy twierdzą, że nie zmienia EC, więc tutaj zdania są podzielone). Jestem ciekaw, czy ktoś go stosował i jakie są Wasze zdania na ten temat, czy to tylko kolejny "chwyt marketingowy"? Ja wiem, że konopie, to taki rodzaj chwastu i nie ma sensu przesadzać z jego pielęgnacją, ale wiele osób, uprawiających konopie ma problemy z liśćmi, które głównie są spowodowane podlewaniem nieodpowiednią wodą (nie zawsze przyczyną jest nieodpowiednie PH), a w sytuacji kiedy ten kamień można kupić za 20zł/500g, to może wiele problemów udało by się uniknąć. Jakie jest Wasze zdanie na temat tego kamienia, ktoś stosował? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Kwietnia 2021 @dantes205 myślę że to zbędne, kiedyś kupiłem go do picia wody ale zdania są podzielone @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach